קוסקוס מרוקאי בייתי – מתכון להכנת הסולת והכנת המרק
כי אין כמו קוסקוס של הבית .. כשתכינו פעם אחת , לא תחזרו לעולם לקנות קוסקוס קנוי 👌בקבוצה מצורף סרטון הכנה מלא, לחצו על הקישור המצורף ותגיעו לסרטון:
https://m.facebook.com/groups/1582614008624742/permalink/2567310410155092/
מתכון להכנת הקוסקוס/ תבשילים ומאפים מבית אמא
**************************************************
1 קילו סולת (עם העטיפה החומה )
מים– בערך*** (שימו לב בערך) בין 4 ל 5 כוסות
מים, נמדוד ב כוס חד״פ שקופה. את המים נוסיף בהדרגה לפי השלבים ולפי הצורך..( ראו בסרטון בקבוצה)
קצת יותר מחצי כוס שמן (כוס חד פעמית)
1 כף מלח
ראשית לברור את הסולת ולהניח בקערה גדולה רחבה, להוסיף כף מלח ולערבב, להוסיף את השמן ולערבב טוב ביד בתנועות סיבוביות עם כף היד פתוחה ,עד לקבלת מרקם כמו חול שכל הגרגירים יהיו ספוגים בשמן , להוסיף 1 ורבע כוס מים פושרים בצורה שווה ובהדרגה בטיפטופים ולערבב טוב ביד בתנועות סיבוביות ולעבד בין הידיים .להעביר במסננת בכדי שכל הגרגירים יתאחדו ״ויפתחו״.. (לא חובה!) להרתיח מים בסיר קומותיים (סיר של קוסקוס) להניח מעליו את החלק השני של הסיר ( עם החורים) וברגע שהמים רתוחים להעביר את הסולת ולבשל -50 דקות. בתוך הסיר התחתון של המים אני נוהגת לשים 2 גבעולי סלרי עם העלים, שנותנים ארומה נהדרת לקוסקוס במהלך האידוי..
לאחר 50 דקות להוציא לקערה גדולה ועם מזלג לפתוח את הקוסקוס ולהוסיף עוד 2.5 כוסות מים בהדרגה
לעבד עם הידיים את הקוסקוס ולהחזיר לסיר האידוי לעוד שעה וחצי בערך עם מכסה סגור.
עכשיו שימו לב 💗: זה לא חובה! וזה טיפ של גיסתי מירי אלופת הקוסקוס של נתניה – באידוי השני לקחת חצי חבילת מרגרינה (הצהובה)לחתוך אותה לקוביות ולפזר את הקוביות בתוך הקוסקוס. יוצא קוסקוס רך במרקם קטיפתי כמו ענן בפה ..!!!
בחצי שעה האחרונה לשים מגבת מטבח מעל מכסה הסיר.מידי פעם לעשות חורים, גומות עם מזלג בתוך הסיר.
לאחר מכן לשפוך שוב את הקוסקוס לקערה ולהוסיף עוד 3/4 כוס מים חמימים, לראות לפי העין רק* אם יש צורך להוסיף עוד מים ולהוסיף בטיפטופים) .לכסות את הקערה במגבת שיתקרר מעט ולהעביר לנפת סינון ולהתחיל לסנן את הקוסקוס. בתיאבון❤️
מתכון ל מרק של הקוסקוס – מרק צהוב *****************************************
בסיר גדול ועמוק לטגן 2 בצלים קצוצים גס וחלקי עוף שרוצים, גזרים חתוכים לרצועות עבות/ עיגולים, תפוחי אדמה קוביות גס , 5-6 גבעולי סלרי מקולפים מסיבים, קצוצים עם העלים), וחומוס גרגירים שהושרה לילה לפני(או שימורים שטוף ומסונן )לאדות כמה דקות ולהוסיף פלחי כרוב לבן חתוך גס וקישואים…
לאחר מכן להוסיף מים רותחים עד גובה הירקות
לבשל עד רתיחה, להתחיל לתבל ב כף וחצי מרק עוף, בערך 3/4 כף מלח,מעט פלפל שחור ומעט פלפל לבן, בערך חצי כף כורכום, רבע כף כמון, קורט **קינמון! למי שיש תבלין משיה, תוסיפו קורט קטן ,נותן טעם טוב..להוסיף דלעת חתוכה לקוביות (בסוף), לבשל על להבה גבוהה לאחר מכן להוסיף כוסברה ופטרוזיליה להשקות מהצד, לא לערבב..לבשל עד לריכוך של הירקות והעוף.לבדוק עם מזלג..