תפוחי אדמה בתנור בלי קלות 💕תוספת לכל ארוחה
5-6 תפוחי אדמה בינוניים
לבשל עם הקליפה במים עד לריכוך קל( שימו לב לא יותר מידי..)
לאחר מכן להוציא, לחתוך לפלחים ( לא דק מידי)ניתן להשאיר את הקליפה או להסיר לבחירתכם
לסדר אותם בתבנית עם נייר אפיה . אני הוספתי גם קישוא אחד חתוך, לא צריך לבשל לפני.. ופלפל גמבה ירוק חתוך גס. זה מוסיף מאוד
מעל הכל לזלף שמן זית בנדיבות , מלח גס ומעט מרק עוף פרווה , פלפל שחור אפשר להוסיף חצי כפית עד כפית שום כתוש.. או שום גבישי , לפזר מלמעלה כוסברה יבשה ( תבלין)
לערבב בעדינות הכל , להוסיף חצי כוס מים רותחים מהצד,
לאפות בתנור 180 מעלות טורבו מכוסה בנייר כסף
עד לריכוך של התפוא והירקות לאחר מכן להסיר את הנייר כסף ולהמשיך לאפות עוד כמה דקות להשחמה קלה . (מידי פעם לפתוח ולהשקות את התפוא עם הרוטב מהצד..)
תגובה אחת
למה דווקא פלפל ירוק?
א"א צבע אחר?