קציצות עם אפונה וכרפס / סיון אוחיון אברגיל
500 גר' בשר טחון מס' 2+ מעט בשר טחון עוף (לערבב ביחד) לשים בתוך קערה ולהוסיף : כוסברה + פטרוזיליה+ 2/3 עלי כרפס קצוצים. (ניתן לגרד גם מהשורש של הכרפס- העיגול הלבן בתחתית .. רבע ממנו לשטוף היטב ולגרד בפומפייה) במיוחד בפסח.. 🤗
1 בצל גדול קצוץ דק מאוד בסלייסר עם טיפה מהנוזלים שלו ( הנוזלים של הבצל מרככים פלאים את הקציצות)
1 תפ"וא בינוני מגורד ,1 ביצה , שן וחצי שום כתוש ,
שמן לפי העין "שיתפסו" התבלינים:
כף מרק עוף , מעט מלח , פלפל שחור+ קורט פלפל לבן,
כף פפריקה, רבע כף כורכום, מעט כמון, מעט ראס אל חנות וקורט* קינמון.
לרוטב בסיר : בסיר סוטאז' נמוך : לטגן 2 בצלים קצוצים גס עד לשקיפות , להוסיף כף סוכר חום בהיר( לא לוותר) , להוסיף לטיגון 7/8 גבעולי כרפס חתוכים גס יחד עם העלים (את גבעולי הכרפס אני מקלפת מעט עם הקולפן להוצאת הסיבים – כך הכרפס יוצא רך רך – לא חובה ) ,
2 שיני שום חצויות ל 2 ,
להוסיף חבילת אפונה שטופה ומסוננת וחופן כוסברה ולהתחיל לתבל – כף מרק עוף , מעט מלח, קורט פלפל שחור+ לבן, בערך חצי כף כורכום, קורט תבלין לקציצות ראס אל חנות, 1 עלה דפנה , קורט קטן** של משיה. לערבב הכל יחד ,להוסיף חופן כוסברה קצוצה ולהוסיף מים רותחים מעל גובה האפונה , לסגור מכסה ולהגיע לרתיחה , כשרותח להתחיל לגלגל את הקציצות בתוך הסיר בצורה מעגלית .
ניתן להוסיף עוד טיפה כוסברה מעל הכל, ועוד קורט קינמון לפזר מעל הקציצות. לסגור מכסה ולבשל תחילה על להבה בינונית גבוהה עד להצטמצמות חלק מהנוזלים ולאחר מכן להנמיך ללהבה נמוכה ולהמשיך לבשל עד להצטמצמות רוב הנוזלים וסמיכות הרוטב ( תשאירו קצת רוטב.. )