עוגת שוקולד מדהימה !!! כשרה לפסח
50 גר' שוקולד מריר
לשבור לקוביות לשים בקערה קטנה עם כף שמן ולהמיס במיקרו בפולסים . להניח בצד.
בתוך קערה לשים 4 ביצים שלמות ולהקציף אותן יחד עם כוס סוכר ו 1 סוכר וניל בעזרת מיקסר ידני/ מטרפה חשמלית , להקציף במשך כמה דקות עד לקבלת קצף בהיר ומעט תפוח ,
להוריד למהירות הכי נמוכה ולהוסיף :
את השוקולד המומס, 1/2 מיכל שמנת מתוקה ( 125 מל) , 1 כוס שמן ( לא מלאה עד הסוף) ,
3/4 כוס שוקולית , ולבסוף : 1 כוס קמח תופח כשל"פ הכתום.. לערבב הכל שלא יהיו גושים , להוסיף 3 וחצי כפות ** (שימו לב ❗כפות) של מים רותחים ולערבב קלות שימו לב אל תערבבו יותר מידי את הבלילה ..!!
בסוף בסוף אתם מוסיפים 1/2 כפית אבקת אפייה ושוב מערבבים קלות .
משמנים תבנית מלבנית בינונית ויוצקים את הבלעלה מכניסים לתנור מחומם מראש 170/175 מעלות בין 30 ל 35 דקות ( לבדוק עם קיסם)
לגנאש: 120 גר' שוקולד מריר , חצי שמנת מתוקה (125 מל) להמיס במיקרו בפולסים ולצקת על העוגה שיוצאת מהתנור ❤