ארטישוק ממולא ברוטב צהוב עם זיתים

ארטישוק ממולא ברוטב צהוב עם זיתים/ סיון אוחיון אברגיל

לתערובת הקציצות:
700 גר בשר טחון. אני מערבבת  – מס' 2 צלעות טחון עם מעט עוף טחון. שילוב מושלם
1/2 צרור כוסברה+1/2 פטרוזיליה קצוצים.
חופן עלי סלרי קצוצים(רק העלים)
בצל גדול קצוץ דק דק במעבד מזון ( שיהיה קצת עם ה"מים" של הבצל זה מרכך את הקציצות..)
1 ביצה,  1תפו"א בינוני – קטן מגורד בפומפיה ,
1 שן שום כתושה (או כפית ורבע שום כתוש)
לתיבול: לזלף שמן מעל הכל שהתבלינים "יתפסו"
כף מרק עוף, מלח לפי הטעם, מעט פלפל שחור, רבע כף כורכום, כף פפריקה ,קורט* קינמון, מעט כמון,   ומעט תבלין לקציצות (ראס אל חנות).
את ראשי הארטישוק אנחנו מרתיחים תחילה במים עם לימון סחוט ומעט חומץ , עד לריכוך אבל לא יותר מידי ..לאחר מכן לשטוף במים , לסנן ולייבש.
לאחר מכן מגלגלים קציצה בתוך כל ראש ארטישוק ומהדקים היטב את הבשר על הארטישוק גם מהצדדים. מכינים כך את כולם לפני הכנת הרוטב .
זיתים מגולענים קופסא 1 -לשטוף לסנן , ולהרתיח בסיר קטן כחצי שעה עם 2 כפות חומץ קורט כורכום ומעט לימון סחוט. לאחר מכן להוציא למסננת לשטוף ולהניח בצלחת בצד.
לרוטב בסיר:
לטגן 2-3 בצלים גדולים חתוכים ירח
כשהבצל מתחיל להיות שקוף להוסיף כף שטוחה
של סוכר חום (לא יוצא מתוק, לא לפחד… הסוכר חום עדין בטעמו ומתמזג היטב עם שאר התבלינים) , לערבב ולהוסיף 7-8 גבעולי סלרי עם העלים חתוכים גס (את הגבעולים תקלפו קלות עם קולפן להוצאת הסיבים..), להוסיף 2-3 שיני שום קצוצות, 2 פלפלים מתוקים מיובשים,  ולבסוף להוסיף את הזיתים המורתחים ולערבב. להוסיף כף מרק עוף, מלח, קורט פלפל לבן+ שחור,1 עלה דפנה,  חצי כף כורכום, כפית פפריקה, מעט כמון, מעט תבלין לקציצות, קורט קטן משיה אם יש..לא חובה,  ולערבב.  להוסיף 2 כוסות מים רותחים מעורבבים עם 4 חוטי זעפרן. להגיע לרתיחה! להוסיף את תחתיות הארטישוק הממולאות, ולסדר אותם יפה בסיר , אם צריך עוד מים תוסיפו מהצד..המים צריכים להגיע עד לגובה הקציצה ..שיכסו את הארטישוק. מעל הקציצות אני מפזרת קורט קינמון בעדינות .. נותן ארומה וטעם פצצה! לפזר מעל הכל חופן כוסברה קצוצה,  *מי שאוהב טעם לימוני יכול להוסיף 2-3 פלחי לימון ללא הקליפה ( אצלי לא אוהבים.. )
לבשל בהתחלה על להבה בינונית גבוהה
עד לאידוי חלק מהנוזלים לאחר מכן להנמיך ללהבה
נמוכה ולבשל עד לריכוך מוחלט(תבדקו עם מזלג
מהצד של הארטישוק)  וסמיכות הרוטב!
אני מכניסה לקראת סוף הבישול את הסיר מכוסה לתנור. הארטישוק יוצא רך כמו חמאה

שתף

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שעשויים לעניין אותך

קוסקוס

קוסקוס מרוקאי בייתי – מתכון להכנת הסולת והכנת המרק כי אין כמו קוסקוס של הבית .. כשתכינו פעם אחת , לא תחזרו לעולם לקנות קוסקוס

פלחי תפוחי אדמה בתנור

תפוחי אדמה בתנור בלי קלות 💕תוספת לכל ארוחה 5-6 תפוחי אדמה בינוניים לבשל עם הקליפה במים עד לריכוך קל( שימו לב לא יותר מידי..) לאחר

עוגת שוקולד מדהימה כשרה לפסח❗

עוגת שוקולד מדהימה !!! כשרה לפסח 50 גר'  שוקולד מריר לשבור לקוביות לשים בקערה קטנה עם כף שמן ולהמיס במיקרו בפולסים . להניח בצד. בתוך