תבשיל פרוסות/ קוביות בשר עם פולים אפונה וארטישוק / סיון אוחיון אברגיל
1 חבילת פולים ( סנפרוסט)
2 כוסות אפונה
4/5 ראשי ארטישוק ( חתוכים לרבעים)
2 בצל קצוץ גס
6 שיני שום
3/ 4 גבעולי סלרי עם העלים
נתח בשר מס 5 ( מורתח מראש בסיר לחץ או סיר רגיל)
ראשית נרתיח את הבשר ( אפשר גם יום לפני להקל על ההכנות) בתוך סיר עמוק עם: מים מעל גובה הנתח נוסיף : 2 גבעולי סלרי שטופים וחצויים לחצי, 1 בצל שלם מקולף חתוך לארבע, 8-9 גרגירי פלפל אנגלי, 4 עלי דפנה .בערך שעתיים ורבע או עד שסכין חדה ננעצת ויוצאת חלק תלוי בגודל הנתח.. ( בסיר לחץ ההרתחה יותר קצרה!)
לאחר מכן נוציא את הצלי נעטוף אותו ונקרר. רק לאחר מכן נפרוס. את הציר של הבשר לשמור להמשך הבישול ( בערך 2 כוסות)
להכנת התבשיל : את הארטישוק והפולים אני גם מרתיחה לפני בתוך סיר עם מים+ חצי לימון סחוט וכף חומץ בערך 20-30 דקות .
לאחר מכן מסננת ושוטפת קלות .
הכנת הרוטב: בסיר סוטאז רחב שמה שמן בקוטר הסיר, מטגנת בצל עד לשקיפות, מוסיפה כף סוכר חום בהיר , מוסיפה את הסלרי חתוך גס, מוסיפה 6 שיני שום ( 3 קצוצות 3 שלמות) , מוסיפה 2 כוסות אפונה ואת הפולים והארטישוק ( את ראשי הארטישוק תחתכו לרבעים.)
מוסיפה רבע צרור כוסברה מערבבת הכל יחד ומאדה כמה דקות . לאחר מכן לתבל ב : כף מרק עוף,
מלח (בערך חצי כף או לפי הטעם), קורט פלפל לבן, קורט פלפל שחור, כמון ( בערך חצי כף), ראס אלחנות (בערך חצי כפית), כף כורכום, כפית פפריקה, 2 עלי דפנה, 2 גרגירי פלפל אנגלי. מערבבים הכל יחד
לאחר מכן מוסיפים 2 כוסות מציר הבשר ששמרנו.
מוסיפים את הבשר צלי חתוך לפרוסות או קוביות לבחירתכם( לא לחתוך גדול מידי..את הפרוסות תחתכו דק יחסית / הקוביות קטנות יחסית)
מעל הבשר מזלפים כף סילאן / קורט קינמון ומפזרים מעט תבלין לצלי שקונים בחנות תבלינים- (לא חובה אם אין). מוסיפים עוד מים רותחים שיגיעו מעל גובה הצלי. ניתן לערבב בתוך המים 3/4 חוטי זעפרן לצבע מהמם..
לכסות מכסה ולבשל תחילה בלהבה בינונית גבוהה עד לרתיחה טובה והצטמצמות חלק מהנוזלים לאחר מכן להנמיך ללהבה נמוכה ולבשל עד לריכוך מוחלט של הבשר והארטישוק.
אני אוהבת לקראת הסוף : להכניס את הסיר לתנור ( עם המכסה או נייר כסף) על 190 מעלות טורבו לעוד כחצי שעה ( אם צריך להוסיף מים תוסיפו מים רותחים מהצד..)
לשים את הסיר על הרשת של התנור מדף שני מלמטה.
יוצא סיר של השמחות מושלם מושלםםםםם!!!!!