קציצות עם סל'ק – קציצות מיוחדות מטוגנות שנכנסות לרוטב סלק עלים(עלי מנגולד) ה תבשיל לפסח
לעיסת הקציצות :
850 גר בשר טחון (אני מערבבת 650 גר בשר טחון מס 2 + 200 גר בשר טחון עוף .
פטרוזיליה + כוסברה קצוצה
כמה עלי כרפס קצוצים , 1 בצל גדול קצוץ דק בסלייסר
1 ביצה, 1 תפו"א בינוני מגורד , 1 וחצי שיני שום כתושות.
לשים מעט שמן מעל הכל ולהתחיל לתבל: כף מרק עוף , מעט מלח, כף פפריקה, רבע כף כורכום, פלפל שחור + מעט פלפל לבן, מעט כמון, מעט תבלין ראס אלחנות לקציצות, וטיפה קינמון .
לערבב הכל יחד ולהכניס למקרר לספיגת טעמים .
לאחר מכן להכין 2 קערות : אחת עם 3 ביצים טרופות עם קורט מלח, פלפל וקערה שניה עם קמח מצה דק בפסח
( בשאר ימות השנה תשימו סולת+ מעט פירורי לחם לבנים). מכינים כדורי קציצות בגודל בינוני וטובלים בביצה ולאחר מכן בקמח מצה ומטגנים במחבת עם שמן חצי עמוק. מכינים ככה את כולם ומניחים בצד
בינתיים את עלי המנגולד (צרור אחד גדול / או 2) לשטוף היטב , לחתוך גס ולהרתיח בסיר עם מים וחצי לימון סחוט הרתחה קצרה בערך 10-15 דקות .
לאחר מכן להוציא למסננת ולשטוף מתחת למי ברז קרים.
לרוטב בסיר:
בסיר סוטאז גדול* לצקת שמן בקוטר הסיר להוסיף 5-6 שיני שום קצוצות, זהירות לא לשרוף❗ תנמיכו להבה ..
להוסיף מיץ מחצי לימון , כף שטוחה פפריקה מתוקה,/חריפה , רבע כף כורכום, כפית כמון , חצי כפית סוכר, להוסיף את עלי המנגולד , להוסיף כפית מרק עוף, מלח , פלפל שחור גרוס ומעט פלפל לבן. לערבב ולהוסיף כוס מים רותחים , להוסיף את הקציצות המטוגנות כדאי שיהיו במרווחים קצת כי הן עוד ("מתנפחות") בבישול , מוסיפים עוד קצת מים רותחים שיגיעו לגובה הקציצות ומבשלים בלהבה בינונית גבוהה תחילה לאחר מכן להנמיך להבה .