קציצות מצה מטוגנות נדירות

קציצות מצה מטוגנות/ סיון אוחיון אברגיל.

בקערה שמים 8 מצות ומפוררים אותן עם הידיים
מוסיפים עליהן בערך כוס וחצי מים פושרים מהברז
מכסים עם מגבת את הקערה ונותנים למים להיספג
במקביל מרתיחים 2 תפו"א בינוניים בסיר קטן עד לריכוך ( תקלפו אותם ותחתכו ל4 כך יתבשלו יותר מהר..)
בזמן הזה שהתפו"א מורתח , לוקחים סיר קטן ומטגנים בו בצל 1 חתוך לקוביות קטנות . לטגן עד הזהבה .
כשהבצל מוכן ומוזהב להוסיף אותו לקערת המצות.
כשהתפו"א כבר רכים מוציאים אותם לצלחת , מרסקים עם מזלג כמו לפירה ומוסיפים גם אותם לקערת המצות. מוסיפים רבע צרור פטרוזיליה / כוסברה קצוצה, מוסיפים כפית מלאה מלח , כפית מרק עוף פרווה, קורט פלפל שחור ( 1/8 כפית) וקורט קטן* פלפל לבן (לא לוותר על הפלפל לבן..)
מערבבים, ומוסיפים 2 ביצים חיות ומערבבים הכל יחד היטב. מחממים במחבת שמן חצי עמוק
בידיים רטובות מגלגלים לצורת קציצה ופוחסים מעט
מטגנים עד להזהבה מ 2 הצדדים . טעים טעים טעים !!! נחטףף כמו גרעינים

שתף

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שעשויים לעניין אותך