דגים מרוקאים דג מושט עם זיתים

מושט חריף עם זיתים ותפו"א❤ למתכון הכתוב:👇

דג מושט חריף עם זיתים ותפו"א/ סיון אוחיון אברגיל

💚6-7 דגי מושט מפולטים, מתחילים בהשרייה
שמים את הדגים שטופים בתוך קערה מעליהם לסחוט מיץ מלימון שלם , להוסיף מעט חומץ בערך 2 כפות ולשים מעל הכל מים מהברז שיכסו את גובה הדגים.(החומץ מנטרל את הריח וטעם הלוואי לא לפחד אין טעם של חומץ בכלל..) להשרות לשעה בערך. לאחר מכן להוציא ולשטוף היטב מתחת למי ברז ולהניח את הדגים בצלחת נפרדת בצד .
💚קופסא וחצי  של זיתים מגולענים מסננים ושמים בתוך סיר קטן עם מים ,מיץ מרבע לימון סחוט וטיפה חומץ – מרתיחים פעמיים. חובה להרתיח את הזיתים להוציא את המרירות!
💚בסיר סוטאז' רחב יוצקים שמן בקוטר הסיר,
מוסיפים 1 גמבה אדומה חתוכה לרצועות, 1 פלפל שושקה אדום חתוך, 3/4 פלפלים ירוקים חריפים או לפי הטעם ומידת החריפות שאתם רוצים,
3/2 פלפל אדום יבש מתוק, מפזרים שיני שום מקולפים מראש שלם, מערבבים ומטגנים ביחד, מוסיפים את הזיתים ומערבבים.
מוסיפים 1כף פפריקה חריפה , 1כף גדושה פפריקה מתוקה ,בערך רבע כף כורכום,  פותחים את התבלינים בשמן.. מוסיפים כף גדושה מרק עוף פרווה*, קורט פלפל שחור,  מוסיפים 3/4 צרור כוסברה קצוצה.
מערבבים הכל ביחד, ניתן להוסיף גם כמה פלחים מתפו"א אחד חתוכים בעובי בינוני לא עבה מידי..
מוסיפים כוס וחצי- 2 מים רותחים מהצד בערך עד גובה הירקות  (אם לא שמתם תפוחי אדמה תוסיפו פחות..) סוגרים מכסה ומבשלים את הירקות בסיר עד לריכוך. תחילה להבה גבוהה בינונית עד רתיחה טובה ואחכ להנמיך להבה . עכשיו שימו לב❤:
להכין בינתיים בקערה קטנה  נפרדת:
*********************************
✅ 2 שיני שום –  לקצוץ אותם דק!
✅ רבע צרור של כוסברה קצוצה
✅ להוסיף שמן – קצת יותר מחצי כוס חד פעמית שקופה.
✅ 2 כפות פפריקה מתוקה, כף שטוחה מלח, מעט תבלין שאטה גרוס,  מערבבים טוב טוב את תערובת התבלינים עם השום הקצוץ ,הכוסברה והשמן..
שהסיר רותח והירקות כבר רכים,
מסדרים את הדגים מעל הכל ומוזגים מעליהם בעזרת כף מהתערובת ומורחים,  מידי פעם להרטיב את הדג מלמעלה עם הרוטב מהצד..
לבשל 5 – 7 דקות על להבה גבוהה בינונית ואחכ להנמיך ללהבה נמוכה לעוד 20-30 דקות בערך .
יוצא סיר דגים מושלםםםם בהצלחה❤

שתף

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שעשויים לעניין אותך

קוסקוס

קוסקוס מרוקאי בייתי – מתכון להכנת הסולת והכנת המרק כי אין כמו קוסקוס של הבית .. כשתכינו פעם אחת , לא תחזרו לעולם לקנות קוסקוס

פלחי תפוחי אדמה בתנור

תפוחי אדמה בתנור בלי קלות 💕תוספת לכל ארוחה 5-6 תפוחי אדמה בינוניים לבשל עם הקליפה במים עד לריכוך קל( שימו לב לא יותר מידי..) לאחר

עוגת שוקולד מדהימה כשרה לפסח❗

עוגת שוקולד מדהימה !!! כשרה לפסח 50 גר'  שוקולד מריר לשבור לקוביות לשים בקערה קטנה עם כף שמן ולהמיס במיקרו בפולסים . להניח בצד. בתוך