סופגניות / סיון אוחיון אברגיל

סופגניות רכות כמו ענן / סיון אוחיון אברגיל 

המתכון כאן לפי כוס חד פעמית חמה מקרטון ( 240 מל)

מצרכים:

✅ 1 קילו קמח מנופה
✅ 2 כפות שמרים יבשים
✅ 2 ביצים + חלמון 1 (בגודל m או L )
✅ 1 כוס סוכר
✅ 2 סוכר וניל
✅ קורט מלח
✅ כמעט חצי כוס שמן
✅ כפית תמצית וניל
✅ כפית תמצית רום
✅ כף ערק/ברנדי (האלכוהול מתנדף בטיגון אל תוותרו)
✅ 2 כוסות  מים פושרים מהברז (תלוי בסוג
הקמח!) להוסיף לאט ובהדרגה את המים.

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר עם וו לישה לשים את הקמח, השמרים הסוכר והסוכר וניל ולערבב, להוסיף את הביצים, תמצית וניל ורום, קורט מלח, חצי מכמות המים  ואז את שאר המים והשמן בהדרגה*.
ללוש הכל לבצק רך אך לא דביק במיקסר כ 8-9 דקות

להוציא מקערת המיקסר לעצב לכדור חלק את הבצק לשמן אותו מעט , להניח בקערה ,לכסות ולהתפיח שעה/ שעה ורבע עד הכפלת הנפח.
ללוש שוב ולהתפיח שוב עד להכפלת הנפח במקום
חמים בערך עוד חצי שעה (תכסו את הקערה עם שמיכה) לחתוך קוביות נייר אפייה ולהניח על משטח מרופד (במגבת/ חיתול בד)
להתחיל לחתוך כדורים מהבצק, כל חתיכה לרדד לגלגל וליצור כדור חלק, להניח על ניירות האפייה (תקמחו את הנייר אפייה קלות לפני)
לסופגניה מיני- 35-40 גר' .לסופגניה רגילה- 55 גר'
לכסות בבד דק את הכדורים לתפיחה אחרונה והכי חשובה !!!(לפחות שעה) הכדור צריך להכפיל את נפחו..

לחמם שמן בסיר עמוק (בקבוק שמן) להכניס חתיכת גזר
לשמן, אם יש בועות מסביב אפשר להתחיל לטגן. שימו לב שהשמן לא יהיה חם מאוד/רותח!!!!
בזמן הטיגון לטגן על להבה בינונית .להרים ולהכניס את הסופגניות עם הנייר אפייה לשמן ואז להוציא את הנייר עם מלקחיים. לטגן עד הזהבה יפה מ 2 הצדדים
להוציא על נייר סופג, לצנן מעט ולמלא בריבה ואבקת סוכר.. אם אתם רואים שמזהיב מהר מידי והשמן התחמם מאוד.. תנמיכו להבה ל 2-3 דקות שהשמן יירגע ואז תגביהו שוב! ( לא לטגן בשום אופן בכל מהלך הטיגון בלהבה נמוכה- זה יספוג הרבה שמן..)

לסרטון הכנת הבצק בקבוצה : https://m.facebook.com/groups/1582614008624742/permalink/2572244386328361/?mibextid=Nif5oz

שתף

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שעשויים לעניין אותך