קציצות ממולאות עם פלחי תפו"א/ סיון אוחיון אברגיל
קציצות בשר מעורבבות עם אורז בציפוי מיוחד..
שמטגנים לפני הכניסה לרוטב, לקבלת מעטפת מסביב טעימה במיוחד וכך כל אחת מהקציצות מקבלת את הכבוד הראוי לה !! 🥰תבשיל טעים ברמות ושווה את ההשקעה
למתכון :
✅ 3 תפוחי אדמה גדולים מקולפים ,חתוכים לפלחים לרוחב לא דק ולא עבה מידי..
✅ 1/2 קילו בשר טחון מעורב (בשר מס 2 + מעט עוף טחון)
את הבשר לשים בקערה ולהוסיף:
3/4 צרור פטרוזיליה קצוצה, חצי צרור כוסברה קצוצה, 2/3 עלי סלרי קצוצים, 1 בצל גדול קצוץ דק דק במעבד מזון ,
1 תפוא בינוני מגורד, 2 שיני שום כתושות, 1 ביצה,
לערבב הכל יחד לשים מעל הכל שמן ולהתחיל לתבל:
כף מרק עוף, מלח (תשימו טיפ טיפה יותר ממה שאתם שמים בעיסת קציצות רגילה כיוון שיש את ה 1/2 כוס אורז שמוסיפים..) , מעט פלפל שחור+קורט פלפל לבן,
מעט כמון, כף פפריקה מתוקה, רבע כף כורכום, בערך חצי כפית תבלין ראס אל חנות ( או כל תבלין לקציצות אחר), וקורט קינמון ! בסוף להוסיף טיפה יותר מחצי כוס אורז (אורז לא מבושל!)
לערבב הכל יחד עד לעיסה אחידה ולשמור בינתיים במקרר.
שלב הטיגון:
בקערה לשים- 2 ביצים מעורבבות עם כפית רסק ו2 כפות מים, קורט מלח ופלפל.
בקערה/צלחת נוספת לשים: כוס וחצי קמח וכוס סולת ולערבב יחד.
לוקחים מהבשר טחון ומגלגלים לקציצה , פוחסים מעט
וטובלים קודם בביצה אחכ בתערובת הקמח ומטגנים במחבת, בשמן חצי עמוק עד להזהבה קלה מ 2 הצדדים ומוציאים לצלחת על נייר סופג. חחח אל תנסו לאכול אותן.. כי האורז לא מבושל עדיין בפנים 😂
להכנת הרוטב בסיר : (הרוטב דומה לרוטב של המפרום)
בסיר לטגן 1 בצל חתוך לקוביות עד הזהבה קלה, להוסיף
3/4 גבעולי סלרי עם העלים קצוצים גס, רבע צרור פטרוזיליה, לערבב ולהוסיף כף ורבע רסק,
כף ורבע פפריקה , כף מרק עוף , מלח , פלפל שחור,
רבע כף תבלין של המפרום (נקרא: בזאר אל מפרום/חררט) אם אין לכם תשימו תבלין של קציצות במקום.. להוסיף חצי כוס מים רותחים ולערבב היטב.
כעת נסדר את הקציצות המטוגנות והפלחי תפו"א בסיר:
נניח על הרוטב בצורה מעגלית – קציצה בצורה עומדת ,צמוד לה נשים פלח תפו"א, קציצה , תפו"א וכן הלאה שייראה בצורת ספירלה ..
לאחר שסידרנו בסיר את הקציצות והתפוחי אדמה נוסיף מים רותחים מהצד שיכסו את גובה הקציצות !! תשימו מים לא לפחד! הסולת "שותה" את הנוזלים במהלך הבישול.
נפזר קורט קינמון מעל הקציצות, נסגור מכסה ונבשל על להבה בינונית גבוהה עד לרתיחה טובה והצטמצמות חלק מהנוזלים ולאחר מכן ננמיך ללהבה נמוכה ונבשל עד לריכוך מוחלט של התפוחי אדמה , מידי פעם "תנענעו" את הסיר במהלך הבישול ותשקו את הקציצות עם הרוטב מהצד. מתאים כתוספת לצד קוסקוס או אורז טעים ברמות !!!!