עוגיות שוקוצ'יפס נדירותתת/ סיון אוחיון אברגיל
מצרכים :
✔ 110 גר' חמאה רכה ( לא מומסת , תוציאו לפני)
✔ 85 מ"ל שמן .
✔ כוס ורבע סוכר לבן (220 גר' )
✔ 1/2 כוס סוכר חום כהה ( 60 גר)
✔ 1 כפית תמצית / מחית וניל
✔ 1 ביצה בגודל L או XL
✔ קורט מלח
✔ 1 כפית אבקת אפייה
✔ 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
✔ 1/4 כפית נס קפה (לא חובה, אבל תנסו יוצא מושלם)
✔ 3 כוסות קמח לבן (סה"כ 320 גר)
✔ 220 גר' נטיפי שוקולד ציפס / שוקולד מריר קצוץ.
אופן ההכנה: sivan ohayon abergil
בקערה לערבב עם מטרפה את החמאה, שמן ,סוכר,
תמצית וניל והביצה, לאחר מכן להוסיף את המלח, נס קפה אבקת אפייה, סודה ובסוף את הקמח לערבב רק עד שהקמח נטמע ומתחיל להיות לנו גוש בצק
לאחר מכן להוסיף את הנטיפי שוקולד.
להכניס לשקית ולתת מנוחה במקפיא בערך 20 דקות (בחורף) . לאחר מכן להוציא ולגלגל כדורים ממש כדורים עגולים לא לשטח.. בגודל 25 גר' ולהניח על תבנית התנור שמרופדת בנייר אפייה , במרווחים !!! חייב מרווחים כי העוגיות משטתחות בתנור.
אפייה – תוכנית 2 קווים (לא טורבו), מסילה שניה מלמטה תנור מחומם מראש❗ 175 מעלות
בין 12 ל 15 דקות ( לא לייבש אותן..) אצלי בתנור זה בול 13 דקות .. אבל תשימו לב כל תנור שונה בעוצמתו..
להוציא מהתנור לא לגעת בהן ולתת להן 5 דקות להתייצב ולהתקרר
❗את כל המתכון מדדתי בכוס חד פעמית לשתייה קרה ( 180 מל) ובנוסף למי שאין את הכוס צירפתי מידות בגרמים
❤ טיפ : כאשר גילגלתם כדורים על הנייר אפייה תנעצו עוד כמה נטיפי שוקולד על הכדורים וככה שהם ישטתחו הם יהיו יפים ויראו את השוקולד גם מלמעלה ..
❤ העוגיות יוצאות פריכות, אם אתם אוהבים את העוגיות יותר רכות פשוט תעשו אותם קצת יותר שמנמנות ותאפו פחות זמן.
בהצלחה סיון 🥰
6 תגובות
סיון נעים מאוד לשמוע אותך הסבר מובן ומתכונים נפלאים
תודה
איזה שוקולד ציפס זה ? בקישוט אני מתכוונת
היי יקירה
בקישוט למעלה אלה מטבעות שוקולד חלב
של לובקה
נראה מושלםםםם
נס קפה זה אבקה? או שצריך להמיס במים?
תודה יקירה ❤טיפה נס קפה באבקה לא להמיס
האם אפשר לשדרג לפרווה או 'זה מאבד מהטעם הטעים שלהם?