עוגת טורט שכבות קצפת ריבת חלב

עוגת שכבות טורט קצפת ריבת חלב / סיון אוחיון  אברגיל

מצרכים להכנת שכבות הטורט :

✔ 2 תבניות עגולות בקוטר 24 (אפשר תבניות חד"פ)
✔ 4 ביצים XL או L מופרדות לחלבונים וחלמונים.
✔ טיפה יותר מ 3/4 כוס סוכר (סה"כ 175 גר')
✔ 1/2 כוס שמן (סה"כ 75 מ"ל)
✔ 1 כפית מחית/ תמצית וניל.

✔1 כוס קמח תופח לא מלאה עד הסוף ( סה"כ 120 גר')

להרטבת הטורט :

קצת יותר מחצי כוס מים רותחים* מעורבבים עם 2 כפיות אבקת סוכר וחצי כפית תמצית בטעם רום.

לשכבות ריבת החלב:  4/ 5 כפות ריבת חלב איכותית , לערבב עם 1 כף חלב , לחמם כמה שניות במיקרו  ולערבב למרקם חלק .

להכנת הקצפת :
✔ 2 שמנת מתוקה 38%  (סה"כ 500 מ"ל)
✔ 125 מ"ל שמנת מתוקה צמחית פרווה.
( זו לא טעות.. תנסו את השילוב הוא מדהים! הקצפת יוצאת לא כבדה מידי יציבה ועם טעם מיוחד 🤗)
✔ 3/4 כוס חלב ( תמדדו בכוס חדפ שקופה)
✔ 1 פודינג וניל צרפתי
✔ 2 כפות סוכר
✔ 1 כף אבקת סוכר    (להכניס את כל החומרים לפי הסדר הרשום ולהקציף במהירות בינונית עד לקצפת יציבה)

 

אופן ההכנה :
בקערת המיקסר להקציף את החלבונים במהירות גבוהה ולהוסיף את הסוכר בהדרגה . עד לקבלת קצף לבן ויציב אבל לא נוקשה מידי !
בינתיים בקערה קטנה לשים את החלמונים
(הצהובים) יחד עם השמן והמחית וניל  ולערבב ביחד.
כאשר קצף החלבונים מוכן – לעצור את המיקסר ולהוסיף את הקערה עם החלמונים השמן והתמצית וניל ולערבל כמה שניות על מהירות נמוכה !!
ולבסוף להוסיף: את הקמח תופח* , לערבל כמה שניות רק עד לאיחוד קל ( לא יותר מידי !)..
להוציא את קערת המיקסר ולהמשיך לאחד את הבלילה ביד עם לקקן בתנועות קיפול עד לבלילה אחידה וחלקה . את הבלילה לצקת ל 2 תבניות משומנות קוטר 24
אפיית הטורטים – 175 מעלות תנור מחומם מראש!
כ 15-17 דקות . או עד שקיסם יוצא נקי.
כאשר העוגות יוצאות מהתנור מצננים אותן מעט ואחכ מחלצים מהתבניות .

כעת מרכיבים את העוגה :
לוקחים תבנית קפיץ 24 (רצוי שתהיה גבוהה)
בתחתית מניחים את הטורט הראשון, מרטיבים עם חצי מכמות הסירופ בעזרת מברשת או כף. מעל מורחים שכבה של ריבת חלב (לא שכבה עבה מידי אתם יכולים להיעזר עם שקית זילוף) ומעל מורחים שכבת קצפת .
לאחר מכן שמים את הטורט השני ( לא לשכוח להרטיב גם אותו..)  ושוב : מורחים שכבת ריבת חלב ומעל את שאר הקצפת ומיישרים בעזרת פלטה או כף ( תשמרו בצד בערך רבע מכמות הקצפת לקישוט מלמעלה ולמריחה מסביב לעוגה❗את הקצפת תשמרו במקרר בינתיים.. )
כעת להכניס למקפיא את העוגה כשעתיים – 3
לאחר מכן ניתן לחלץ אותה מהתבנית קפיץ ולקשט מלמעלה איך שאתם אוהבים , ומסביב בצדדים לקשט בקוקוס קלוי או אגוזי לוז מסוכרים.. תמרחו שכבה דקה של קצפת מסביב לעוגה וכך הקוקוס/ האגוזים ידבקו יפה על העוגה❤
לאחר מכן שהעוגה היפייפיה שלכם מוכנה ומקושטת🤗  להעביר למקרר בתוך קופסא עם מכסה או פעמון עוגה.
בהצלחה סיון ❤ עוגה אחת הטעימות שיש!! מתאימה לימי הולדת .. לשבתות .. חגים וכל אירוח

💥הערות : ✔ניתן להשתמש במתכון למדידת החומרים בטורט בכוס חדפ חמה – 240 מל

✔ניתן לאפות את הטורט בתבנית אחת ואחכ לחתוך לחצי .. לדעתי יותר נוח לחלק ל 2 תבניות .

שתף

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

7 תגובות

  1. חייבת לעשות ההסבר מעולה כמו שאר הדברים שהצדיקה סיון שלנו מעלה. שרופה עליך ❤️💋🙌🙌🙌🙌

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שעשויים לעניין אותך

קוסקוס

קוסקוס מרוקאי בייתי – מתכון להכנת הסולת והכנת המרק כי אין כמו קוסקוס של הבית .. כשתכינו פעם אחת , לא תחזרו לעולם לקנות קוסקוס

פלחי תפוחי אדמה בתנור

תפוחי אדמה בתנור בלי קלות 💕תוספת לכל ארוחה 5-6 תפוחי אדמה בינוניים לבשל עם הקליפה במים עד לריכוך קל( שימו לב לא יותר מידי..) לאחר

עוגת שוקולד מדהימה כשרה לפסח❗

עוגת שוקולד מדהימה !!! כשרה לפסח 50 גר'  שוקולד מריר לשבור לקוביות לשים בקערה קטנה עם כף שמן ולהמיס במיקרו בפולסים . להניח בצד. בתוך