חמין /  סיון אוחיון אברגיל

✅ ראשית יש להשרות יום לפני את הקטניות
שעועית לבנה וחומוס גרגירים (להשרות ב 2 קערות נפרדות עם כפית סודה לשתיה ומים מהברז)  לאחר ההשריה- לשטוף ולסנן.
✅ ההשריה של הקטניות מאוד חשובה להוצאת הגזים! – לא לוותר עליה.  רצוי להחליף את המים פעמיים במהלך ההשריה.
✅ להכנת החמין רצוי סיר גדול, רחב ועמוק אם יש לכם רוסטר זה מצוין .
יום למחורת ביום שישי: לטגן בצל אחד בינוני בסיר עם שמן (בכל קוטר הסיר) עד לשקיפות , להוסיף כף סוכר חום בהיר , להוסיף קוביות בשר מס׳ 8 (לא לחתוך אותם קטן..). לצרוב מ 2 הצדדים , להוסיף 5 שיני שום  שלמות מקולפות, לזלף כף וחצי סילאן מעל הבשר וכפית קינמון  ולערבב .
להוסיף כף ורבע פפריקה מתוקה, שלושת רבעי כף כורכום, חצי כף כמון, פלפל שחור + מעט פלפל לבן, כף מרק עוף פרווה, כף מלח .
לערבב הכל יחד להבה נמוכה , להוסיף את הקטניות
(שעועית וחומוס) שטופים ומסוננים. לערבב הכל יחד , להוסיף  1 ראש שום לא מקולף ( שטוף ) ,בצל אחד קטן  שלם מקולף ותמר 1 ( לא חובה תמר אם אין)
להוסיף תפוחי אדמה מקולפים ושטופים כמספר הסועדים ( תבחרו את התפו"א הקטנים יותר..) לסדר אותם בסיר. אפשר גם בטטות.
כעת להוסיף מים רותחים מעל גובה כל הירקות
להגביה ללהבה הכי גבוהה בגז ולבשל בערך שעה – שעה ורבע , ( 45-50  דקות להבה גבוהה אחכ להנמיך להבה .. )
בינתיים לבשל ביצים קשות בסיר קטן בנפרד
( הרתחה קצרה) ולהכין את החיטה בשקית קוקי.

להכנת החיטה :
במחבת ליצוק שמן בנדיבות, להוסיף 3/4 שיני שום
(זהירות לא לשרוף שהשמן לא יהיה חם מידי) , להוסיף כף פפריקה, מעט כורכום, כף מלח, מעט פלפל שחור, רבע כף כמון , ומעט קינמון . (אפשר להוסיף 2 פלפלים שאטה קטנים יבשים לטעם פיקנטי) לערבב ולפתוח את התבלינים בשמן , להוסיף את החיטה שטופה ומסוננת ולערבב הכל יחד.  לכבות את הגז ולהעביר את החיטה לשקית קוקי (שקית צלייה) ולהוסיף מים מהברז . על כל כוס חיטה- כוס וחצי מים . לסגור את השקית קוקי ולהניח בצד.
לאחר ההרתחה והבישול של החמין- מוסיפים את הביצים קשות לסיר ומניחים את השקית חיטה בצורה שוכבת
ניתן להוסיף ליד גם שקית קוקי עם ג'חנון ..
מניחים את הסיר על הפלטה מכניסת שבת מכסים אותו במגבת מקופלת על 4 ושמיכה קטנה . (שיהיו מקופלים על הסיר מלמעלה ובשום אופן שלא ייגעו בפלטה)

הערות : ✅ בשר מס' 8 תבקשו מהקצב את החלק של הקשתית ( "הבננה") הוא יוצא יותר רך.

✅ התפוחי אדמה – תנסו למצוא את הקטנים בינוניים מהזן עם הקליפה האדומה/ הלבנה הם יותר טובים לחמין.

✅ בשקית חיטה-  אם אתם סוגרים ויש אוויר תנקבו עם קיסם 2 חורים .

✅ למי שיש תבלין משיה – לא חובה ! ! אפשר להוסיף קורט קטן ( אבל ממש נגיעה!! כי הוא תבלין חזק. ) עושה טעם טוב בחמין.

✅ לאחר הבישול של החמין בדכ הנוזלים מצתמצמים – אם יש צורך להוסיף מים – מוסיפים עוד  מים רותחים .

 

שתף

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

3 תגובות

  1. סיון וואוו תבשילייך נראים מעולים ובטוחה שטעימים. את מושלמת נראה חמין מעולה אכין אותו בע"ה השבת.
    אשמח למתכונים כתובים.
    עוד אשמח לרכוש את מכונת העוגיות המרוקאיות.
    איך ניתן להשיג את קוד ההנחה? תודה מראש לתגובתך.

  2. סיון את מושלמת תבשילייך נראים טובים ומושלמים,
    אשמח לרכוש את מכונת העוגיות המרוקאיות.
    תודה מראש
    שתזכי לאושר לשמחות לנחת ולבריאות רבה
    אמןןן🙏

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שעשויים לעניין אותך

קוסקוס

קוסקוס מרוקאי בייתי – מתכון להכנת הסולת והכנת המרק כי אין כמו קוסקוס של הבית .. כשתכינו פעם אחת , לא תחזרו לעולם לקנות קוסקוס

פלחי תפוחי אדמה בתנור

תפוחי אדמה בתנור בלי קלות 💕תוספת לכל ארוחה 5-6 תפוחי אדמה בינוניים לבשל עם הקליפה במים עד לריכוך קל( שימו לב לא יותר מידי..) לאחר

עוגת שוקולד מדהימה כשרה לפסח❗

עוגת שוקולד מדהימה !!! כשרה לפסח 50 גר'  שוקולד מריר לשבור לקוביות לשים בקערה קטנה עם כף שמן ולהמיס במיקרו בפולסים . להניח בצד. בתוך