קציצות עם שעועית ירוקה ותפו"א
סיון אוחיון – תבשילים ומאפים מבית אמא .
לעיסת הקציצות:
1/2 קילו בשר טחון בקר מס' 2 ועוד 200 גר' טחון עוף **השילוב המנצח בקציצות**
1 בצל גדול קצוץ דק דק במעבד מזון/ סלייסר. כדאי לשים גם מעט** "מהמים" של הבצל , הם מרככים פלאים את הקציצות..
חצי צרור כוסברה קצוצה + פטרוזליה קצוצה
1 תפוח אדמה בינוני מגורד בפומפייה על החלק הגס.
1 ביצה , 1 שן שום כתושה , מעט שמן מעל הכל .(שימו לפי העין)
תבלינים לעיסת הקציצות: כף מרק עוף, מעט מלח, קורט פלפל שחור/ לבן, חצי כף כורכום , כף גדושה פפריקה בשמן , חצי כפית כמון, מעט תבלין לקציצות ראס אל חנות , קורט* קינמון. לערבב הכל היטב עד לעיסה מאוחדת .
לרוטב בסיר :
מתחילים בטיגון בצל 1 גדול חתוך גס עד לשקיפות מערבבים ומוסיפים כף שטוחה סוכר חום בהיר ( לא לוותר.. אין מתיקות!), מטגנים עד הזהבה קלה, מוסיפים 2 עגבניות אדומות מקולפות חתוכות לקוביות . מוסיפים -4 שיני שום (2 שלמות והשאר קצוצות).
מערבבים הכל ומוסיפים חבילת שעועית ירוקה שטופה ומסוננת וחופן של כוסברה+פטרוזיליה קצוצים.
מאדים הכל ביחד כמה דקות ומתחילים בתיבול:
כף מרק עוף, מעט מלח, מעט* פלפל שחור + לבן , בערך חצי כף כורכום ( או לפי העין..) , כפית פפריקה בשמן, מעט תבלין לקציצות ראס אל חנות , לערבב הכל ולהוסיף קוביות תפוחי אדמה .
להוסיף מים רותחים מעל גובה השעועית. להגיע לרתיחה טובה, כאשר הכל מבעבע להתחיל לגלגל את הקציצות בסיר.. מעל הקציצות לפזר בעדינות קורט קינמון (לא לוותר) ועוד מעט כוסברה קצוצה ,
לסגור עם המכסה להשקות מידי פעם עם הרוטב של השמן מהצד.. בישול להבה בינונית גבוהה ,עד להצתמצמות חלק מהנוזלים, לקראת הסוף להנמיך להבה .. ולבשל על אש קטנה .
5 תגובות
סיון יקירה ,התיבול שלך מושלם אני מגוון טיפה במקום סוכר,כף סילאן ,אפשר גם אבקת מרק בצל ,וכף סויה נותן צבע עמוק.
אני מאוד נהנה מהידיים הנפלאות שלך, תבורכי מפי עליון🙏🌹
הקציצות מדהימות. תודה, נשמה!
סיוון היקרה בזכותך קיבלתי את התואר "שף" מהילדים
כל מתכון מוצלח
תודה
מלכה שאת ❤👑
אין ולא יהיו כמו המתכונים שלך😅