עוגת בסבוסה סולת אוורירית פרווה / סיון אוחיון אברגיל
עוגה טעימה ברמות אחרות!! היא אוורירית ונימוחה בזכות הקצפת הביצים עם הסוכר ( לא לדאוג , לא מפרידים ביצים.. מקציפים אותן שלמות..🤗)
כל המתכון מדוד בכוס חד"פ חם ( כוס של 240 מ"ל)
מצרכים להכנת העוגה:
4 ביצים שלמות בגודל L
1 כוס סוכר
1 סוכר וניל
1 כוס שמן ( כמעט עד הסוף)
1 כוס נוזלים ( אני מערבבת חצי מיץ תפוזים סחוט וחצי מים מהברז- סה"כ שיהיה כוס אחת)
כוס וחצי סולת
חצי כוס קמח שקדים ( שקדים טחונים דק)
1 כוס קמח תופח ** ( לא להחליף בקמח אחר)
מצרכים להכנת הסירופ :
כוס וחצי סוכר
כוס וחצי מים
מיץ מחצי לימון סחוט
2-3 טיפות תמצית מזהר ( לא חובה)
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר , נקציף את הביצים שלמות יחד עם הסוכר והסוכר וניל ,במהירות הכי גבוהה במשך 8-9 דקות❗ לא פחות..
עד לקבלת תערובת בהירה, תפוחה וסמיכה
כעת נוריד למהירות הכי נמוכה במיקסר,
ונוסיף בזרם דק מהצד : את השמן,
נוסיף את כוס הנוזלים, נוסיף את הסולת , הקמח שקדים והקמח תופח .
נערבל מעט , רק עד להתאחדות, נעצור את המיקסר ונמשיך לערבב ביד עם לקקן בעדינות, בתנועות קיפול עד לבלילה אחידה .
ניצוק את הבלילה לתבנית מלבנית בינונית משומנת
נטיח את התבנית פעם- פעמיים להוצאת בועות אוויר.
ונכניס לתנור מחומם מראש** על 175 מעלות
למשך 35 דקות או עד שקיסם יוצא נקי.
לאפות באפייה רגילה (לא טורבו) במסילה שניה מלמטה.
הכנת הסירופ סוכר: בקלחת / סיר קטן נשים את הסוכר והמים, נערבב אותם תחילה , ונבשל על הגז
לאחר כמה דקות, נוסיף את הלימון ונבשל את הסירופ עד להסמכה קלה בערך* 12-15 דקות.
נצנן את הסירופ.
כאשר העוגה יוצאת חמה מהתנור ניצוק עליה את הסירופ סוכר , נחתוך לריבועים / מעויינים ונקשט בחצי שקד בכל ריבוע ( את השקדים לקישוט כדאי לקלות לפני) ❤
3 תגובות
איך שראיתי את התמונה עלו לי זיכרונות ילדות של בית הורי אמא תמיד בראש השנה וכיפור תודה.
האם אפשר להשתמש במקום הסירופ בדבש מדולל במים?
עוגה משגעת טעם מוששלם