עוגיות סהרוני שקדים/סיון אוחיון אברגיל
אמאלההההה איזה פריכות !!! אי אפשר להפסיק לנשנש זהירותתת 🖐מתכון ממכר לפניך ☺️
מצרכים למתכון :
🌸200 גר חמאה רכה! (תוציאו לפני..)
🌸100 גר' אבקת סוכר (1 כוס חד"פ שקופה)
🌸1 כפית מחית /תמצית וניל
🌸1 חלמון (הצהוב)
🌸4 כפות קורנפלור
🌸1 אבקת אפייה
🌸קורט מלח
🌸2 כפות חלב ( שימו לב!! כפות)
🌸קמח לבן 2 כוסות (חד"פ שקוף)
🌸150 גר אבקת שקדים טחונים(שקדים טחונים דק)
🌸50 גר' שקדים גרוסים גס (אפשר להחליף באגוזי
מלך, אגוזי לוז מסוכר, פקאן מסוכר…או לערבב ביחד- אבל שיהיה סה"כ 50 גר'. )
אופן ההכנה:
במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה
הרכה+ אבקת הסוכר לתערובת קרמית.
לאחר מכן, מוסיפים קורט מלח, כפית תמצית וניל+
חלמון 1 , ממערבבים לתערובת אחידה ומוסיפים את
שאר החומרים (אבקת אפייה, קורנפלור, שקדים,
2 כפות חלב וקמח בסוף, ממשיכים בפעולת
המיקסר עד לקבלת בצק עם גושים גדולים ולא
מאוחד, עוצרים את המיקסר ולשים ומאחדים את
הבצק בידיים, לא ללוש הרבה רק עד לאיחוד,
(אם הבצק דביק מידי הוסיפו כף קמח, אם הבצק יבש מידי הוסיפו כף שמן).
עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר למנוחה של חצי שעה מוציאים את הבצק, מחלקים ל 3 חלקים ומכל חלק יוצרים נחש עבה ואז חותכים לחתיכות של ס"מ 1 (כמו בתמונה) ומכל חתיכה יוצרים נחש קטן בין 2 הידיים ומעגלים לצורת חצי ירח.
אפייה 180 מעלות מדף שני מלמטה כ 15-18 דקות או עד להזהבה יפה בקצוות)
בקבוצה יש סרטון הכנה מלא לחצו על הקישור : 👇
https://m.facebook.com/groups/1582614008624742/permalink/2889122144640582/?mibextid=Nif5oz
9 תגובות
בטוח חלמון? לא חלבון?
כן☺️ חלמון הצהוב
סוף הדרך
טעים מאוד ופריך.
❤❤
אים אני לא רוצה שיהיה חלבי מה במקום חלב
ערב טוב לפי דעתי או מים או יותר טוב מיץ תפוזים
כל מילה של סיון- אמת!
פריכות בטירוף!!!
אכן ממכר…
תודה על עוד מתכון מנצח שנכנס לרשימת הקבועים
מלכה שאת 👑❤
ערב טוב אפשר להכניס את הבצק לשעתיים- שעתיים וחצי למקרר?