עוגיות יו יו / סיון אוחיון אברגיל
אחת העוגיות הטעימות שיש!!!💥
(כל המתכון מדדתי לכם בכוס חד"פ שקופה )
בקבוצה יש גם סרטון הכנה מלא שווה לצפות..
מצרכים:
🌸 5 ביצים גודל xL
🌸 3/4 כוס סוכר לבן . ( כוס חד"פ)
🌸 2 סוכר וניל.
🌸 גרידת תפוז/ לימון או שניהם יחד.
🌸 כמעט 3/4 כוס שמן ( חד"פ)
🌸 1/4 כוס מיץ תפוזים .(לא יותר..)
🌸 2 אבקת אפייה.
🌸 3/4 כוס שקדים טחונים דק.
🌸 קמח לבן – כמה שנכנס. ( בין 6-7 כוסות )
*הבצק אמור להיות מעט דביק, לא להתפתות להוסיף עוד קמח.. עד שנאסף לגוש בצק.
בקערה: טורפים בעזרת מטרפה ידנית את הביצים, מוסיפים סוכר, סוכר וניל, שמן, גרידת תפוז, מיץ תפוזים, אבקת אפייה, שקדים טחונים . ומערבבים.
את הקמח יש להוסיף בהדרגה , להגיע לבצק רך. (ראו בסרטון)
מניחים למנוחה – שעה . מכוסה !
קורצים חתיכת בצק ( 10-12 גר' ) , ובעזרת 2 הידיים מקומחות קלות, מגלגלים לצורת נחש. וסוגרים קצוות.
מכינים כמות יפה של העוגיות על משטח אפייה מקומח קלות( שלא יידבקו..) ולאחר מכן מתחילים לטגן.
מטגנים בשמן חם ועמוק עד הזהבה יפה , טובלים בסירופ דבש ולאחר מכן בקוקוס.
הכנת הסירופ:
🌸1 קילו סוכר
🌸3 כוסות מים מהברז
לערבב ולהרתיח להבה בינונית , כשרותח 🌸לסחוט מיץ מלימון שלם, לערבב ולהנמיך להבה . ( לבשל עד הסמכה והזהבה קלה של הדבש- בערך שעה ורבע , להבה נמוכה!) לקראת הסוף ניתן להוסיף 2-3 טיפות תמצית מזהר (תמצית פריחת הדרים), מקפיץ🔝🔝
כאשר העוגיות קרות, לטבול אותן בסירופ החם, להשאיר אותן בתוך הסיר של הדבש כמה דקות טובות שייספגו טוב את הדבש. מומלץ אפילו לטבול פעמיים.
ניתן להקפיא את העוגיות , נשמרות מצוין❤בהצלחה
לסרטון הכנה בקבוצה לחצו : https://m.facebook.com/groups/1582614008624742/permalink/2791536921065772/
תגובה אחת
האם אפשר להזמין
מאיזו עיר את