עוגת שמרים רכה של סבתא

עוגת שמרים רכה של סבתא/ סיון אוחיון אברגיל

בצק מושלםםם!! תעקבו אחר ההוראות🙏

1 קילו קמח מנופה
2 כפות שמרים יבשים
1 משפר אפייה / כף גלוטן (לא חובה, רק אם יש !)
1 כוס סוכר
1 אבקת אפייה
2 ביצים
1 כוס שמן
1 כפית תמצית וניל
1 + 3/4 (אחד ושלושת רבעי) כוסות מים פושרים מהברז
1/4 כפית מלח

*כל החומרים מדודים בכוס חדפ חם מקרטון – 240 מ"ל*

💜אופן ההכנה :

בקערת המיקסר עם וו לישה להתחיל לערבל קודם
במהירות נמוכה את כל היבשים: (קמח, שמרים,
סוכר, אבקת אפייה ),
לאחר מכן להוסיף את הביצים, תמצית וניל, את המים בהדרגה ,חלק מכמות השמן (לפי הסרטון), בסוף להוסיף את המלח ושאר השמן .. לערבל במהירות בינונית  לפחות 14 -12 דקות !! מידי פעם להגביה למהירות הכי גבוהה כחצי דקה. ואז שוב להוריד למהירות בינונית.
הבצק צריך לישה טובה וארוכה עד שרשת הגלוטן נפתחת והבצק הופך להיות רך גמיש ואלסטי .

לאחר הלישה, להוציא את הבצק על השיש תקמחו את השיש מעט , לא להיבהל מבצק דביק מעט , זה מה שיבטיח לנו מאפים רכים ולא יבשים..
לעצב את הבצק לצורת כדור חלק ויפה ,
לשמן את כדור הבצק ולהניח לתפיחה בתוך קערה מכוסה  כשעה וחצי/ שעתיים בקיץ פחות !!!( או עד להכפלת הנפח!) תלוי במזג האוויר , בקיץ הבצק תופח מהר..
לחלק את הבצק ל 4/5 כדורים תלוי בגודל שתרצו את הרולדות.. כל כדור לרדד לצורת עלה
למרוח מילוי (המתכון מצורף מטה ), לגלגל לרולדה
ולעשות צורה שרוצים… להניח בתבנית משומנת,
למרוח מעט* ביצה טרופה ולהתפיח שוב לפני הכניסה לתנור תפיחה של עוד 45-50 דקות
(לא לוותר בשום אופן על השלב הזה!)
אפייה רגילה -180 מעלות , מסילה שניה מלמטה
בערך 25-28 דקות או עד הזהבה יפה( לשים לב…)כל תנור שונה בעוצמתו.. להניח את העוגות על התבנית השחורה של התנור ולא על הרשת❗התבנית השחורה מוליכה יותר חום מלמטה.

💜להכנת סירופ סוכר לזיגוג: תכינו לפני 

1/2 כוס סוכר, 1/2 כוס מים , חצי כפית תמצית וניל, להרתיח בסיר קטן, כשרותח,  להוסיף מיץ מחצי לימון סחוט ולבשל על אש קטנה כמה דקות עד שמסמיך מעט, ולצנן .את הסירופ תכינו מראש, כשהעוגות יוצאות חמות מהתנור להבריש בסירופ סוכר קר .

מילוי הכי טעים שיש שווה לנסות: תכפילו כמויות..

בקערה לשים את היבשים קודם:
2  וחצי כפות סוכר לבן
2 וחצי כפות סוכר חום
1 כפית נס קפה
2 כפות שוקולית
1 וחצי כף נוגט (אבקה/ ממרח)אם אין לכם שימו ממרח כמו נוטלה/ צוקטה וכו
1 ורבע  כף קקאו
קצת יותר מ 1/4 כוס שמן (חד"פ שקוף ,להוסיף את השמן בהדרגה ולערבב, המילוי צריך לצאת במרקם משחתי, לא נוזלי מידי ולא סמיך מידי..

למרוח את המילוי על עלה הבצק אפשר לשלב ולמרוח גם מהמילוי הזה וגם ממרח שוקולד שאוהבים..להוסיף קצת אגוזים קצוצים ולגלגל לרולדה יוצא מושלםםם!

לצפייה בסרטון הכנה בקבוצה , לחצו: https://www.facebook.com/groups/1582614008624742/permalink/2492374270982040/

 

 

שתף

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שעשויים לעניין אותך