עוגיות מלוחות פריכות

עוגיות מלוחות פריכות / סיוו אוחיון אברגיל

מצרכים:

❣ 600 גר' קמח ( 4 כוסות חד"פ חם)
❣ 1 מרגרינה / מחמאה רכה מאוד בטמפ' החדר( תוציאו כמה שעות לפני! )
❣ כפית וחצי שמרים יבשים
❣ 1 אבקת אפייה
❣ 3/4 כוס מי סודה (מבקבוק – לא קר) אם אין שימו    מים, אבל הסודה עושה פלאים בבצק..!
❣ כפית ו שלושת רבע  מלח  (כפית + 3/4)
❣ 3 כפות שומשום ( בתוך הבצק)
❣ 1/4 כוס שמן
(כל המתכון בכוס חד"פ חם )

אופן הכנה:

בקערה לנפות את הקמח , להוסיף את המרגרינה הרכה חתוכה לקוביות , לעבד יחד את הקמח והמרגרינה עד שהכל נטמע בקמח  , להוסיף שמרים, אבקת אפייה, מלח, שומשום ולערבב להוסיף את המי סודה ,ללוש, לאחר מכן השמן וללוש ביד עד לבצק אחיד . לא ללוש יותר מידי בכדי שהעוגיות ייצאו פריכות , רק עד להתאחדות כל החומרים וקבלת בצק אחיד.

להניח בתוך שקית למנוחה חצי שעה .
לאחר מכן לחלק את הבצק ל 8 חלקים , כל חלק לגלגל למעין גליל / נחש ארוך ( ראו תמונה ) ולחתוך לחתיכות של בערך 2 ס"מ עם סכין
מכל חתיכה לרדד נחש ולסגור לצורת עיגול ולהדק.
להניח על מגש מרופד בנייר אפייה , למרוח ביצה עם מברשת מעל כולם, ולפזר שומשום בנדיבות .
אפייה רגילה תנור מחומם מראש 180 מעלות עד הזהבה יפה ( בערך** 25-30 דקות) .

 

שתף

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שעשויים לעניין אותך

קוסקוס

קוסקוס מרוקאי בייתי – מתכון להכנת הסולת והכנת המרק כי אין כמו קוסקוס של הבית .. כשתכינו פעם אחת , לא תחזרו לעולם לקנות קוסקוס

פלחי תפוחי אדמה בתנור

תפוחי אדמה בתנור בלי קלות 💕תוספת לכל ארוחה 5-6 תפוחי אדמה בינוניים לבשל עם הקליפה במים עד לריכוך קל( שימו לב לא יותר מידי..) לאחר

עוגת שוקולד מדהימה כשרה לפסח❗

עוגת שוקולד מדהימה !!! כשרה לפסח 50 גר'  שוקולד מריר לשבור לקוביות לשים בקערה קטנה עם כף שמן ולהמיס במיקרו בפולסים . להניח בצד. בתוך