תבשיל קציצות עוף מטוגנות עם זיתים

תבשיל קציצות עוף (מטוגנות ) עם זיתים / סיון אוחיון

תבשיל טעים במיוחד שכולם אוהבים ואפילו הילדים מלקקים את האצבעות , את הקציצות עוף אנחנו מטגנים תחילה  לא להתעצל..😊 אלה הקציצות שייכנסו לאחר מכן לסיר הבישול עם הזיתים ( מטגנים לא טיגון ארוך מידי.. רק כדי לעשות להן "סגירה" ושיקבלו את הצבע היפה  והטעם של הטיגון..)
אם רוצים-  בנגלה האחרונה אפשר לטגן כמה קציצות שיהיו לנישנוש ( הן לא ייכנסו לסיר.. ואותן תטגנו טוב עד שהן מוכנות .. )

להכנת המתכון :

ראשית להרתית קופסא וחצי של זיתים מגולענים
לשטוף אותם קודם במסננת מתחת למי ברז,
לשים בסיר עם מים שיכסו את הזיתים, להוסיף מעט חומץ

(החומץ מנטרל את המרירות של הזיתים, לא לדאוג אין טעם של חומץ בשום אופן..) ולהוסיף קורט כורכום. להרתיח את הזיתים הרתחה של שעה !
לאחר מכן לשפוך למסננת ולשטוף ולהניח בצד .

להכנת הקציצות עוף :

850 גר בשר טחון עוף ( אפשר גם שניצל טחון)
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
חצי צרור כוסברה קצוצה
1 בצל קצוץ דק
1 שן שום כתושה /או  כפית שום כתוש של דורות.
1 קישוא קטן / בינוני מגורד בפומפייה על הצד הגס.
1 ביצה
1/2 כוס פירורי לחם .
לערבב את כל המרכיבים יחד היטב, להוסיף  שמן מעל הכל  לפי העין , להתחיל לתבל: כף מרק עוף, מעט מלח, מעט פלפל לבן + שחור , כפית כורכום, 2 כפיות פפריקה, מעט כמון , קורט תבלין לקציצות ראס אל חנות וקורט קינמון ( לא לוותר)..
להכניס למקרר לספיגת טעמים בינתיים.
את הקציצות יש לטגן במחבת עם שמן חצי עמוק.
להרטיב את הידיים מעט, לעשות עיגולים ואז לפחוס אותם  לקציצה שטוחה מעט . רק שצד אחד הזהיב להפוך בעזרת 2 כפות לצד השני , להוציא לנייר סופג ולהניח את כולן בצד.

להכנת הרוטב בסיר:

2- 3 בצלים חתוכים גס-  לטגן עד לשקיפות,
להוסיף כפית וחצי סוכר חום
להוסיף 3/4 שיני שום קצוצות , להוסיף את הזיתים שהרתחנו וחופן פטרוזיליה / כוסברה קצוצים  .
תיבול : כפית וחצי מרק עוף , מעט מלח
כפית וחצי כורכום, כפית פפריקה,  מעט פלפל לבן + שחור, קורט כמון, להוסיף כוס מים רותחים מעורבבים עם 4 חוטי זעפרן. לערבב הכל יחד , להוסיף את הקציצות המטוגנות ולסדר אותן בסיר בצורה יפה
אם יש צורך -להוסיף עוד כוס מים עד גובה הקציצות.
מעל הקציצות לפזר קורט קינמון ( לא לוותר!! זה הטאצ' הסופי..) לבשל עד רתיחה טובה בלהבה בינונית גבוהה ולאחר מכן להנמיך להבה עד להצטמצמות רוב הנוזלים והסמכת הרוטב . טעיםםםם  בטירוף!

שתף

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שעשויים לעניין אותך

קוסקוס

קוסקוס מרוקאי בייתי – מתכון להכנת הסולת והכנת המרק כי אין כמו קוסקוס של הבית .. כשתכינו פעם אחת , לא תחזרו לעולם לקנות קוסקוס

פלחי תפוחי אדמה בתנור

תפוחי אדמה בתנור בלי קלות 💕תוספת לכל ארוחה 5-6 תפוחי אדמה בינוניים לבשל עם הקליפה במים עד לריכוך קל( שימו לב לא יותר מידי..) לאחר

עוגת שוקולד מדהימה כשרה לפסח❗

עוגת שוקולד מדהימה !!! כשרה לפסח 50 גר'  שוקולד מריר לשבור לקוביות לשים בקערה קטנה עם כף שמן ולהמיס במיקרו בפולסים . להניח בצד. בתוך