תבשיל חומוס מרוקאי חריף 🌶 /סיון אוחיון אברגיל
500 גר חומוס גרגירים מושרה עם כפית ורבע אבקת סודה לשתייה, להשרות לילה שלם לאחר מכן לשטוף, לסנן ולהרתיח את החומוס בסירעמוק עם מים עד שהוא רך .
או לחילופין בדרך הקלה יותר 🤗 ולא פחות טעימה.. להכין עם חומוס של סנפרוסט – 1 שקית .(לשטוף ולסנן!)
בסיר לצקת שמן בנדיבות* (התבשיל הזה צריך שמן.. אין מה לעשות 😊) להוסיף רצועות גמבה , חצי פלפל חריף ירוק ואדום חתוכים, פלפל אדום יבש – מתוק/ חריף חתוכים. 8-9 שיני שום .
לטגן מעט ולהוסיף את החומוס (השטוף ומסונן. ) ולערבב.
לתבל בכף וחצי גדושה פפריקה מתוקה ,כפית פפריקה חריפה, רבע כף כורכום, מעט פלפל שחור, רבע כף כמון, כף שטוחה מרק עוף וקצת מלח, להוסיף כוסברה קצוצה בנדיבות* (קצת יותר מחצי צרור או לפי הטעם ) .
לערבב הכל ולהוסיף מים רותחים קצת מעל גובה החומוס לבשל בלהבה בינונית גבוהה עד להצטמצמות קצת מהרוטב ואחכ להנמיך להבה , לבשל עד שהחומוס רך רך והרוטב הסמיך❤
לקראת סוף הבישול לפזר עוד קצת כוסברה/ פטרוזיליה.
טעיםםםםם ברמות!! תכינו חלה ליד.. מתאים כתוספת ליד דגים , מתאים לסנדוויץ עם השניצל של שישי בצהריים.. לצד אורז וכו'..
2 תגובות
אליפות טעים טעים טעים
יצא מושלםםם. תודה