פלפל ממולא סיון אוחיון אברגיל

פלפלים  ממולאים / סיון אוחיון אברגיל .

8-10  פלפלים אדומים וגם ירוקים בהירים בגודל בינוני ( לא גדולים ) תנסו לבחור את הפלפלים שיש להם 4 בליטות מלמטה ( ולא 3..)

להכנת המילוי :

400 גר בשר טחון בקר מס 2 + 300 גר בשר טחון עוף.
בקערה לשים את הבשר להוסיף חצי צרור פטרוזיליה קצוץ , חצי צרור כוסברה קצוץ , ( ניתן להוסיף ממש טיפה גם שמיר מעשיר מאוד את הטעם – לא חובה ) .
להוסיף בצל 1 גדול קצוץ דק דק .
1 תפו"א בינוני מגורד! , 2 שיני שום כתושות,1 גזר מגורד
ורבע פלפל ירוק חריף מגורד בפומפייה ( לא מורגשת חריפות בסוף.. מעשיר מאוד את הטעם)
לערבב הכל יחד ולהתחיל לתבל: לשים שמן בנדיבות מעל הכל , כף גדושה פפריקה , חצי כף כורכום, מעט פלפל שחור, כף מרק עוף , מעט מלח , מעט כמון, מעט תבלין ראס אל חנות, רבע כפית קינמון, לערבב הכל ,

בסוף להוסיף 1 כוס  אורז לא מבושל,   ועם האורז להוסיף עוד טיפה מלח בערך כפית שטוחה תלוי בגודל הכוס ששמתם ( המלח הנוסף בשביל האורז..)  לערבב את כל התערובת היטב ולשמור במקרר.

בינתיים  לחתוך את החלק העליון של הפלפלים ולרוקן את הפלפלים מכל הגרעינים ולשטוף.  למלא בעיסת הבשר והאורז ולהניח בצד.

להכנת הרוטב:

בסיר עמוק וגדול  לטגן בצל עד לשקיפות  ,להוסיף 4 עגבניות מקולפות חתוכות לקוביות , (ניתן להוסיף גם כף רסק! )  להוסיף 6-7 שיני שום , חלק חתוכות וחלק להשאיר שלמות. להוסיף חצי כף סוכר חום,  לאדות מעט  כמה דקות עד להתרככות קלה של העגבניות ולאחר מכן להוסיף חופן כוסברה קצוצה/ עלי סלרי.
לתבל ב כף וחצי פפריקה , מעט כורכום, חצי כפית מלח, פלפל שחור,  קורט כמון , קורט תבלין ראס אל חנות .
להוסיף חצי כוס מים רותחים לערבב,  ולסדר את  הפלפלים בסיר אחד צמוד לשני, להוסיף עוד מים רותחים מהולים עם כף מרק עוף , שהמים יהיו עד גובה 3/4 מהפלפלים .
לבשל על להבה בינונית גבוהה , ולקראת אמצע הבישול להנמיך להבה . עד שהפלפלים רכים מאוד.
ניתן להעביר את הסיר לקראת הסוף להמשך בישול בתנור ) שהסיר יהיה מכוסה עם מכסה) .

שתף

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

2 תגובות

  1. סיון יקרה ומיוחדת .
    אני מוצאת לנכון לפרגן לך אהובה כמה שאת מדהימה
    ה' יברך אותך בכל מעשי ידייך ושתמיד תפגשי את כל הטוב ואת כל ההצלחות שיש בעולם .
    בכל פעם שאת מעלה ארוחות גורמה ושחיתות אי אפשר להתעלם אני מתגרה תקשיבי אני מכירה המון בשלניות מדהימות אבל תקשיבי את כ"כ מקסימה ונהדרת מעלה אוכל שגדלנו עלהם ואת מחזירה אותי לבית אמא ואבא שלי ז"ל .
    ואין על התבשילים שלך והכי הכי אצלך כאשר מבקשים ממך מתכון את נענת מהר וכל כך שאפו לך אלופה מקסימה שכמותך ,
    ומבלי לעשות השוואות יש הרבה נשים מעלות גם כל מני מתכונים ואת צריכה להתחנן שיתנו לך מתכון ,
    ולא מתיחסות בכלל .
    אהובה לסיום
    ה' ימלא את כל משאלותייך לטובה בע"ה ,
    ושתבורכי מפי עליון .
    וכל שתבקשי לו יהי.
    שתהיה לך ברכה והצלחה
    בכל מעשה ידייך ויבורכו ידייך בכל מכל כל אמן סלה
    תודה רבה לך נשמה טהורה ויקרה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שעשויים לעניין אותך

קוסקוס

קוסקוס מרוקאי בייתי – מתכון להכנת הסולת והכנת המרק כי אין כמו קוסקוס של הבית .. כשתכינו פעם אחת , לא תחזרו לעולם לקנות קוסקוס

פלחי תפוחי אדמה בתנור

תפוחי אדמה בתנור בלי קלות 💕תוספת לכל ארוחה 5-6 תפוחי אדמה בינוניים לבשל עם הקליפה במים עד לריכוך קל( שימו לב לא יותר מידי..) לאחר

עוגת שוקולד מדהימה כשרה לפסח❗

עוגת שוקולד מדהימה !!! כשרה לפסח 50 גר'  שוקולד מריר לשבור לקוביות לשים בקערה קטנה עם כף שמן ולהמיס במיקרו בפולסים . להניח בצד. בתוך