עוגת טורט אגוזים שוקולד וקוקוס / סיון אוחיון אברגיל
עוגה גבוהה ואוורירית , עשירה וטעימה ברמות !!!
מצרכים:
6 ביצים גודל L מופרדות/ או 5 XL
100 גר שוקולד מריר מגורד בפומפייה
1 כוס אגוזים קצוצים דק (אגוזי מלך+פקאן סיני)
3/4 כוס קוקוס
1 כוס שמן
1 ורבע כוס סוכר
1 סוכר וניל
1 אבקת אפייה
2 כוסות מלאות קמח תופח
1 כוס מים רותחים.
1 כפית נס קפה
1 כפית שטוחה קינמון.
אופן ההכנה :
1. בקערה לשים את הקוקוס, שוקולד מגורד, אגוזים קצוצים, נס קפה, קינמון, הקמח והאבקת אפייה, לערבב היטב ולהניח בצד. (זוהי קערת היבשים)..
2. במיקסר להקציף את החלבונים במהירות גבוהה תחילה ולהוסיף את הסוכר וניל והסוכר בהדרגה עד לקבלת קציפה לבנה תפוחה ויציבה.(לא קצף קשה מידי..) להנמיך למהירות הכי נמוכה במיקסר, להוסיף את החלמונים, את השמן בזרם דק, חצי מכמות קערת היבשים, כוס מים רותחים ולבסוף את יתרת קערת היבשים, לערבל חצי דקה, לעצור מיקסר ולהמשיך לערבב ביד בתנועות קיפול עדינות עד לבלילה חלקה ואחידה .
למזוג לתבנית האנג'ל עם הרגליים/סיר פלא, (בתבנית הזו לא משמנים בכלל!) תנור מחומם מראש 170 מעלות כשעה או עד שנועצים שיפוד ויוצא יבש, לא לפתוח תנור לפני 50 דקות!! כל המתכון מדוד בכוס חד"פ קרטון חמה 240 מל. בהצלחה תבשילים ומאפים מבית אמא סיון אוחיון אברגיל ❤בקבוצה יש סרטון הכנה מלא: 👇
https://www.facebook.com/groups/1582614008624742/permalink/2564559270430206/
תגובה אחת
עוגה נהדרת מתכון מעולה של סיוון האלופה❤