עוגת שיש רכה ואוורירית /סיון אוחיון אברגל
6 ביצים xl או L מופרדות
כוס וחצי סוכר ( כוס מידה אוניברסאלית)
2 סוכר וניל
1 כוס שמן (כמעט עד הסוף).
גרידה מחצי תפוז. (לא חובה )
1 כוס מיץ תפוזים סחוט / מבקבוק ( אני מערבבת חצי כוס תפוזים חצי כוס מים – לעוגה יותר קלילה ואוורירית)
2 כוסות קמח תופח מנופה!
1 אבקת אפייה .
כל המתכון- בכוס מידה אוניברסאלית 240 מ״ל (או כוס חד"פ חם. )
אופן ההכנה :
להפריד ביצים, את החלבונים להקציף עם הסוכר והסוכר וניל (להוסיף את הסוכר בהדרגה) במהירות הכי גבוהה במיקסר, עד לקצף יציב ותפוח (לא קצף קשה מידי !)
לאחר מכן להוריד למהירות הכי הכי נמוכה במיקסר ולהוסיף את שאר החומרים : חלמונים ,שמן בזרם דק ,מיץ תפוזים וקמח+ אבקת אפייה בסוף.. לערבל עוד קצת להתאחדות , ואז להמשיך לערבב ביד עם לקקן בתנועות קיפול עטיפה בזהירות לא לשבור את הקצף.. עד לתערובת חלקה ואחידה!
למראה השיש: לקחת כוס + 2 כפות מהבלילה לתוך קערה קטנה להוסיף כפית וחצי קקאו וכף שוקולית+ כף מים (לערבב גם בתנועות קיפול) . למזוג לתבנית מרובעת בינונית לא משומנת! ( לשמן מעט רק בתחתית) למזוג מהלבן והחום ביחד(הכוונה להחזיק את 2 הקערות) , ובסוף עם שיפוד/ מזלג לערבב מעט ליצירת מראה שיש.
להכניס לתנור 170-175 מעלות אפייה רגילה בערך 40 דקות או עד שקיסם שמכניסים לבדיקה יוצא נקי.
כשמסתיים להוציא את העוגה, לתת לה להצטנן מעט , (לא לחתוך שהיא חמה).. ואז להעביר סכין מסביב בעדינות, לחתוך ולהנות מכל ביסססס❤️❤️באהבה סיון
ניתן להכין גם בתבנית העגולה עם החור ( בתבנית הזו לא לשמן בכלל..)
ניתן גם להכין ב3 אינגליש .
4 תגובות
מושלםם
❤❤
היי סיון, אפשר לאפות בסיר פלא לא משומן ואז להפוך כמו עוגת תפוז? פעם ניסיתי להפוך מתכון אחר של עוגת שיש והיא פשוט נפלה מהתבנית. תוהה אם זה מתאים למתכון הזה
עוגה מושלמתתתת❤️❤️❤️