דג טונה רך ונימוח בפה עם זיתים ותפו"א סיון אוחיון אברגיל

דג טונה רך ונימוח בפה/ סיון אוחיון אברגיל

המתכון מתאים ל 6-8 חתיכות דג טונה גדולות.

דג טונה יש ״לטפל״ בו לפני ההכנה בשונה משאר הדגים..  הטונה צריכה : יותר שמן  ויותר מים בבישול כדי שלא תהיה יבשה ושתצא רכה רכה .
אני מכינה טונה אדומה,  אפשר גם טונה לבנה, לקנות רק בחנות דגים ולבקש שתהיה פרוסה לא עבה מידי..

ראשית ,ותקראו בקפידה את שלב ההשרייה כי זה חשוב להצלחה :
יש להשרות את הדגים בתוך קערה – לשפוך מעליהם מעט חומץ , כפית סודה לשתייה או חצי אבקת אפייה, רבע לימון סחוט ומעליהם מים מהברז שיהיו מעל גובה הדגים . השרייה בערך שעתיים. (החומץ והסודה מרככים פלאים את הטונות!! לגבי הלימון, שימו לב לשים רק רבע לימון.. אם שמים הרבה זה מקשה את הדגים.) עוד לימון יהיה לנו בהמשך בהרתחה..

לאחר ההשרייה של הדגים, מרתיחים חצי גובה מים בסיר עמוק.  מוסיפים קורט כורכום, 2-3 כפות חומץ  וחצי לימון סחוט ורק כשהמים רותחים: מכניסים את הטונה להרתחה של  3 – 4   דקות ( לא לוותר על השלב הזה) בטונה יש הרבה לכלוך , קצף.. 
לאחר ההרתחה ,מוציאים את הטונות
בעדינות לצלחת בעזרת כף גדולה מחוררת או תרווד. ושוטפים בעדינות מתחת למי ברז.(להוצאת כל "הלכלוך" תגרדו בעזרת סכין הפוכה .

אופן ההכנה : 

בסיר סוטאז גדול  יוצקים שמן בקוטר הסיר
מוסיפים 1 וחצי גמבה אדומה חתוכה לרצועות , פלפלים ירוקים + אדומים לפי הטעם ומידת החריפות, מפזרים שיני שום מראש שלם, 1 עגבניה אדומה חתוכה לפלחים, מערבבים ומטגנים ביחד,
מוסיפים כף פפריקה חריפה , כף גדושה פפריקה מתוקה ,חצי כף כורכום,  פותחים את התבלינים בשמן.
מוסיפים כף גדושה מרק עוף פרווה, קורט פלפל שחור וקורט קטן כמון. (לא חובה)
מוסיפים 3/4 צרור כוסברה קצוצה.
מוסיפים זיתים מבוקעים גדולים לבישול שנותנים טעם מצוין לדג! ( את הזיתים מרתיחים  לפני עם מים מעט חומץ וקורט כורכום, לאחר ההרתחה לשטוף ולהוציא את הגלעינים) מערבבים הכל ביחד, ומעל הכל מוסיפים  תפו״א חתוך לפלחים  בעובי בינוני.
מוסיפים מים רותחים מהצד עד גובה הירקות ( אם לא שמתם תפוחי אדמה תוסיפו פחות)
סוגרים מכסה ומבשלים את הירקות בסיר עד לריכוך.
תחילה להבה גבוהה בינונית עד רתיחה טובה ואחכ להנמיך להבה .

בינתיים להכין בקערה קטנה  נפרדת:
*********************************
3-4 שיני שום – לקצוץ אותם דק
רבע צרור  של כוסברה קצוץ
להוסיף שמן -1 כוס חד פעמית שקופה.
2 כפות גדושות פפריקה מתוקה , כף  מלח ,  מעט תבלין שאטה גרוס (לא חובה רק מי שרוצה ממש חריף) , 2 כפיות  של לימון כבוש לא לוותר!!  (מומלץ של פרג). מערבבים טוב טוב את תערובת התבלינים עם השום הקצוץ והכוסברה והשמן..
שהסיר רותח  והירקות כבר רכים,
מסדרים את הדגים  המורתחים מעל הכל , מוזגים מעליהם בעזרת כף ומורחים את תערובת התבלינים שבקערה על הדגים.

כל פעם להרטיב את הדג מלמעלה עם הרוטב מהצד ולדאוג שיהיה מכוסה במים ובשמן.
מרגע שהוספתם את הדגים מבשלים בלהבה בינונית גבוהה כ 10-15 דקות!!  ואח"כ מנמיכים להבה להכי נמוך וממשיכים עוד קצת בבישול  (כשמנמיכים להבה, זה חום נמוך.. כמו פלטה אז אין בעיה  .לא בישול ארוך מדי..)

 

בהצלחה 🌹 לסרטון הדרכה ואופן ההכנה כנסו לקבוצה בפייסבוק תבשילים ומאפים מבית אמא.

לסרטון הכנה :

https://www.facebook.com/groups/1582614008624742/permalink/3327751900777602/

 

שתף

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

5 תגובות

  1. ואווו נראה מושלם!!!
    המתכונים שלך ממש מגרים לרוץ להכין
    הכנתי את הדג יצא עונג שבת אמיתי
    בחיים לא יצא לי כזה דג טונה רך!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שעשויים לעניין אותך