פריקסה/ סיון אוחיון אברגיל
מצרכים:
1 קילו קמח ( מנופה)
2 כפות שמרים יבשים.
1 כף ערק ( מונע ספיחת שמן בבצק )
3.5 כפות סוכר
1 כף מלח
5 כפות שמן
3 כוסות מים פושרים ( בקיץ ייתכן ותצטרכו עוד רבע כוס , תלוי בספיחת הקמח )
*(כוס זכוכית של הקפה שחור בלי ידית 200 מ״ל)
ניתן ללוש גם ביד או בקערת מיקסר.
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר שמים את הקמח, השמרים והסוכר, ומערבבים את כל החומרים היבשים, לאחר מכן לאט ובהדרגה תוך כדי ערבול ,מוסיפים את המים, השמן והמלח. לישה במיקסר בערך 8-9 דקות ( אם ביד מינימום 12-14 דק׳ לישה) עד לקבלת מרקם של בצק רך וגמיש
(לא דביק!)
מתפיחים שעה בערך או עד להכפלת הנפח במקום חמים. לאחר ההתפחה הראשונה, לשים את הבצק ומורידים לו אוויר ונותנים לו עוד התפחה שניה (הפעם קצרה בערך 15-20 דקות )
מתחילים לחתוך את הבצק לכדורים בינוניים ( במשקל זה 90 גר') ומכל כדור מרדדים ומגלגלים ללחמניה ומעצבים לצורת פריקסה.
מניחים את הלחמניות על ריבועי נייר אפייה מקומחים קלות** , מכסים עם בד דק ( כמו חיתול או ציפית) ומתפיחים תפיחה אחרונה והכי חשובה ❗ בערך 45-50 דקות . לאחר התפיחה , לחמם שמן עמוק❗וכאשר השמן חם להרים את הלחמניה עם הנייר אפייה בעדינות ישר לשמן (הנייר אפייה עוזר לשמור על הצורה לאחר התפיחה).
מוציאים במלקחיים את הנייר אפייה, מטגנים עד שהצד מלמטה מזהיב ואז הופכים. ומוציאים לנייר סופג/ מסננת. המילוי לפריקסה: טונה, ביצה קשה, אריסה, קוביות תפוחי אדמה מתובלות , לימון כבוש, מלפפון חמוץ, זיתים, סלט ירקות…
💥הטיגון צריך להיות בשמן חם אך לא רותח, טיגון בלהבה גבוהה , אם רואים שמזהיב מהר מידי..להוריד לבינוני.. אך בשום אופן לא לטגן בלהבה נמוכה אחרת הם סופגים מלא שמן ..
💥תפוחי אדמה לפריקסה💥
מרתיחה קוביות תפו"א בסיר עם מים , להוסיף להם מעט כורכום, חצי כפית מרק עוף פרווה וכפית שטוחה מלח
(לא להרתיח את תפו"א יותר מידי!!! שימו לב.. רק עד ריכוך קל)
מוציאה למסננת, בסיר קטן שמה שמן+ שמן זית ,
2-3 שיני שום כתושות, להבה נמוכה שלא יישרף השום!! , כפית פפריקה, כפית אריסה, מעט פלפל לבן, רבע לימון סחוט, מעט מלח(רק אם חסר..) כוסברה/פטרוזיליה קצוצים. מוסיפים לרוטב את קוביות תפו״א ומערבבים לאיחוד . אמאלההה איזה טעים!!
8 תגובות
מעלף אלופה
כל מה שאת עושה נראה מצוין אוהבת מאוד מוינה
כל מתכון הצלחה בטוחה תודה אהובה
תודה רבה אהובה
אלופה בן פורת יוסף עליך כל מתכון יוצא אליפות את פשוט תותחית אוהבת ♥️🙏
תודה רבה אהובה ❤
האם ניתן לאפות את הפריקסה? במתכון הזה?יהודית
היי יקירה, ניתן לאפות אך זה ייצא יותר כמו לחמניה רגילה