הום פרייז הכי טעימים שתכינו / סיון אוחיון
4 תפוחי אדמה גדולים
לחתוך לקוביות ( בגודל בינוני , לא קטנות מידי..)
להרתיח בתוך סיר עם מים עד לריכוך עדין, שימו לב לא יותר מידי שלא יתפרקו לכם…
להוציא ולסנן מיד , ולהעביר לנייר סופג שיתקררו מעט.
לחמם שמן עמוק / חצי עמוק לטגן את קוביות תפוחי האדמה , כמו ציפס בעדינות כדי "לסגור " אותם, אבל שימו לב רק עד הזהבה עדינה לא לטגן יותר מידי.. כדי שלא יתייבשו ושיישארו עסיסיים..!!
להוציא לנייר סופג ולהכין את הרוטב במחבת גדולה:
לטגן 25 גר חמאה ( אפשר גם חמאת שום יוצא טעים..)
2 כפות שמן, להוסיף בערך חצי כוס רוטב צ'ילי מתוק, מעט מלח ( לפי הטעם, לא לשים יותר מידי..) ומעט פלפל שחור. לערבב ולהוסיף את תפוחי האדמה המטוגנים
לערבב בעדינות רק עד שכולם ייספגו ברוטב, שימו לב לא להשאיר יותר מידי על הגז עם הרוטב צילי.. אחרת הם מתייבשים ולא עסיסיים.. ) בסוף להוסיף מעט שומשום קלוי קלות. (אני קולה אותו במיקרוגל)
💥הערות:💥
אם חסר, ניתן להוסיף עוד צילי מתוק /חריף לפי הטעם .. אצלי אוהבים שהטעם עדין יחסית .
מי שאוהב ניתן לטגן רצועות בצל סגול ורצועות גמבה לפני ( עם החמאה ) ואח"כ להוסיף את הרוטב צילי
טעיםםםםם ברמות!!!
לסרטון הכנה בקבוצה:https://www.facebook.com/groups/1582614008624742/permalink/3317892885096837/