ספינג׳ קל ואוורירי / סיון אברגיל אוחיון
מצרכים:
1 קילו קמח מנופה! ( חשוב לנפות )
2 כפות שמרים יבשים
3 וחצי – 4 כפות סוכר
1 כף מלח
850 מ״ל מים פושרים חמימים, חשוב! (בכוס חד"פ שקופה זה יוצא כמעט 5 כוסות.)
כף / כף וחצי ערק ( עוזר למנוע ספיחת השמן בבצק!)
אופן ההכנה:
בקערה- לערבב את הקמח, השמרים והסוכר יחד,
להוסיף את המים בהדרגה וללוש ביד פתוחה ,
לאחר מכן להוסיף את המלח, (את הכף ערק לערבב יחד עם המים) ובסוף את שאר המים.
ללוש ביד עד שמתקבל בצק אחיד כמעט ללא גושים, לקחת קצת שמן ביד וללוש עוד טיפה כמו תנועת ״חפיפה״ לבצק, אמורים לקבל בצק דביק אבל גמיש, זה בסדר לא להיבהל.. הלישה אמורה להתבצע בתנועות קיפול מלמטה למעלה בכדי להכניס אוויר לבצק, ככל שנכניס אוויר לבצק כך הוא ייצא אוורירי יותר..
בסוף לשמן מעט את הבצק מלמעלה ולסגור עם ניילון נצמד ומעל מגבת/ שמיכה , להניח לתפיחה לפחות שעה
לאחר התפיחה הראשונה ״להפיל״ את הבצק ושוב ללוש להכנסת אוויר (בידיים רטובות) ולהשאיר לתפיחה נוספת עד שהבצק שוב מכפיל את ניפחו זה בד״כ יותר מהר..
כשהבצק תופח טוב עד למעלה ויש בועות
מתחילים לעבוד: (לא מפילים שוב את הבצק), עובדים איתו כך כשהוא תפוח את הטיגון יש לבצע בשמן עמוק!! את העיגולים יש לעשות בידיים רטובות, לקחת חתיכה מהבצק ,לעשות חור באמצע , להרחיב אותו מעט ולהניח בשמן אך ורק שהוא חם, הספינג' אמור להתנפח ולעלות מעלה שמניחים בשמן.
2 תגובות
לא לשים גזר או משהו בשמן כדי שלא ישרף עד שמסיימים לטגן את כל הספינג׳
אפשר❤ לא חייב