עוגת גן שוקולד בתבנית המלבנית הגדולה!! A3 / סיון אוחיון אברגיל
מצרכים:
8 ביצים XL או L
1 + רבע כוס שוקולית
3 כפות קקאו ( כדאי לנפות שלא יהיו גושים קטנים)
כפית וחצי נס קפה
2 + רבע כוסות סוכר
2 סוכר וניל
שלוש וחצי כוסות קמח מנופה !( רגיל)
1 וחצי כוסות שמן
2 שקיות אבקת אפייה
190 מ"ל שמנת מתוקה ( לפרווה : שמנת צמחית)
1 + 3/4 (אחד ושלושת רבע ) כוסות מים רותחים* מהתמי 4
אופן ההכנה:
✅כל המתכון בכוס חד״פ שתייה חמה (קרטון)
✅ להפריד ביצים היטב לחלבונים וחלמונים.
בקערת מיקסר נקייה, את החלבונים להקציף
במהירות הכי גבוהה כמה שניות ולהוסיף ישר את הסוכר (1 כוס סוכר)
לערבל במשך כמה שניות . את שאר הסוכר + סוכר וניל נוסיף לאט, בהדרגה ולהוריד את המיקסר למהירות בינונית-גהוהה).
✅ להקציף כמה דקות עד לקצף לבן ויציב, אבל לא קצף
קשה מידי..
✅ כעת מורידים למהירות הכי נמוכה במיקסר ומוסיפים את שאר המצרכים לפי הסדר הרשום : חלמונים, שמן בזרם דק מהצד ,קקאו , שוקולית, נס קפה, שמנת מתוקה, מים רותחים בזרם דק מהצד, אבקת אפייה ובסוף להוסיף את הקמח בהדרגה. לערבל רק עד לאיחוד! להוציא ולאחד עוד קצת בתנועות קיפול עם הלקקן ביד ,עד לתערובת אחידה. ( הבלילה יוצאת מעט נוזלית וזה בסדר ככה היא אמורה להיות!)
✅ לשמן מעט בספריי שמן תבנית גדולה A3.
✅ להכניס לתנור שחומם מראש אפייה רגילה* 170-175 מעלות בערך 45- 60 דקות או* עד שקיסם יוצא נקי עם פירורים לחים.( זמן האפייה משתנה מתנור לתנור ובין סוגי התבניות.. פשוט אחרי 45 דקות תבדקו עם קיסם ) אם התנור חזק תאפו על 170 מסילה שניה מלמטה . להניח על תבנית התנור ( לא על הרשת)
✅ להוציא, לקרר מעט ולהכין מעל גנאש שוקולד:
1 מיכל שמנת מתוקה 250 מל (לפרווה שמנת צמחית) + 2 חפיסות שוקולד מריר ( או 200 גר שוקולד מטבעות) להמיס במיקרו בפולסים קצרים.
2 תגובות
היי 🙂 העוגה הזו יוצאת גבוהה כמו במתכון השני שלך לתבנית הקטנה יותר בגודל a4?
כשאת כותבת 1.5 אבקת אפייה את מתכוונת לכפית וחצי או שקית וחצי?