בוריקיטס / סיון אוחיון אברגיל
בצק מהיר מיוחד וטעים שלא דורש התפחה , מתאים לארוחת ערב או לשבועות💞
✅ מצרכים לבצק:
100 גר חמאה מומסת קלות
כפית שטוחה מלח
כפית סוכר
1/2 כוס שמן ( 100 מל , כוס חדפ חם)
2 כפות שמנת חמוצה
4 כוסות קמח תופח ( כוס חדפ חם)
1 כוס מים רותחים ( לא עד הסוף) להוסיף בהדרגה את המים תוך כדי לישה וערבוב
✅ מצרכים למלית – לערבב בקערה :
200 גר גבינה בולגרית מעודנת
2 כפות גבינה לבנה/ או קוטג/ או גבינת שמנת
1/2 או 3/4 כוס גבינה צהובה מגורדת
1 ביצה
כף קורנפלור
קורט פלפל שחור
קורט מלח ( תטעמו ..רק במידה והבולגרית לא מלוחה מידי. ) לערבב הכל יחד
את המלית גם תשמרו במקרר עד שתוציאו את הבצק.
✅ אופן הכנת הבצק:
לערבב תחילה עם כף את כל החומרים בקערה ,
את המים להוסיף בסוף ובהדרגה , ללוש ביד עד לקבלת בצק רך ונעים.
שמים את הבצק בתוך שקית ומכיניסים למקרר למנוחה של חצי שעה – שעה .
מוציאים את הבצק , מחלקים אותו ל 3 או 4 חלקים.
מרדדים אותו על משטח עבודה מקומח קלות לעובי של 1/2 – 1 ס"מ , וקורצים עיגולים בעזרת קורצן עגול או כוס גדולה. לא לרדד דק מידי..
שמים בערך כפית מהמילוי וסוגרים לחצי עיגול ,מהדקים טוב עם האצבעות ולאחר מכן עוברים על השוליים עם קצה שיני מזלג להידוק נוסף.
מניחים את הבוריקיטס על גבי תבנית המרופדת בנייר אפייה, מברישים אותם בביצה m טרופה ( לקבלת צבע יפה אפשר להוסיף חצי כפית סילאן לביצה)
מפזרים מעל שומשום / קצח .
ומכניסים לתנור מחומם מראש על 190 מעלות פס עליון תחתון, עד להזהבה יפה ( בערך 20- 25 דקות תלוי בעוצמת התנור)
✅ניתן להקפיא את הבוריקיטס באותו יום לאחר האפייה , הם נשמרים מצוין , כשרוצים מוציאים מפשירים ומחממים קלות .
4 תגובות
הכנתי .יצא ממש טעים –מומלץ
אפשר לוותר על החמאה?
הוי סיון היקרה
כל מתכון, פשוט מוצלח.
כל מתכון נכתב מהלב הענק שלך מ
תודה לך אשת חיל יקרה.
מומלץ טעים מאד תודה רבה על המתכון