ריבת צימוקים ואגוזים מרוז'יה

 

ריבת צימוקים ואגוזים מרוז'יה / סיון אוחיון אברגיל

הריבה שתפאר לכם את שולחן המימונה 💥

מצרכים:

750 גר' צימוקים כהים
600 גר' סוכר
1 סוכר וניל
3/4 כוס יין אדום יבש מתוק ( כוס חד"פ שקופה)
1 כפית קינמון
1 מקל קינמון קטן
1/4 כפית ציפורן טחון.
קורט זנגוויל ( לא חובה אם אין) .
מיץ מלימון וחצי גדול.
1 כוס מים
אגוזי מלך  קצוצים ( בערך 2 כוסות)

✅ בקערה להשרות את הצימוקים עם הסוכר, הסוכר וניל, היין, קינמון וציפורן. לערבב היטב לכסות , ולהשרות בערך 2 -3  שעות.

✅לאחר מכן להעביר את כל תכולת הקערה לסיר , להוסיף כוס מים , לבשל על להבה בינונית גבוהה עד לרתיחה טובה , ושהצימוקים מתנפחים.

✅ לאחר מכן להוסיף את המיץ לימון לערבב ולהנמיך ללהבה נמוכה לבשל עוד בערך 50 דקות עד להסמכה ושהסוכר הופך לדבש . לערבב מידי פעם ולהשגיח על הסיר בגז..

✅ 10 דקות לקראת סוף הבישול להוסיף את האגוזים הקצוצים.
✅❗אל תצמצמו יותר מידי את הנוזלים❗ תשאירו קצת נוזלים…  כשהריבה מתקררת היא מסמיכה עוד..
✅בהצלחה❤ תרבחו ותסעדו

שתף

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שעשויים לעניין אותך

קוסקוס

קוסקוס מרוקאי בייתי – מתכון להכנת הסולת והכנת המרק כי אין כמו קוסקוס של הבית .. כשתכינו פעם אחת , לא תחזרו לעולם לקנות קוסקוס

פלחי תפוחי אדמה בתנור

תפוחי אדמה בתנור בלי קלות 💕תוספת לכל ארוחה 5-6 תפוחי אדמה בינוניים לבשל עם הקליפה במים עד לריכוך קל( שימו לב לא יותר מידי..) לאחר

עוגת שוקולד מדהימה כשרה לפסח❗

עוגת שוקולד מדהימה !!! כשרה לפסח 50 גר'  שוקולד מריר לשבור לקוביות לשים בקערה קטנה עם כף שמן ולהמיס במיקרו בפולסים . להניח בצד. בתוך