ריבת צימוקים ואגוזים מרוז'יה / סיון אוחיון אברגיל
הריבה שתפאר לכם את שולחן המימונה 💥
מצרכים:
750 גר' צימוקים כהים
600 גר' סוכר
1 סוכר וניל
3/4 כוס יין אדום יבש מתוק ( כוס חד"פ שקופה)
1 כפית קינמון
1 מקל קינמון קטן
1/4 כפית ציפורן טחון.
קורט זנגוויל ( לא חובה אם אין) .
מיץ מלימון וחצי גדול.
1 כוס מים
אגוזי מלך קצוצים ( בערך 2 כוסות)
✅ בקערה להשרות את הצימוקים עם הסוכר, הסוכר וניל, היין, קינמון וציפורן. לערבב היטב לכסות , ולהשרות בערך 2 -3 שעות.
✅לאחר מכן להעביר את כל תכולת הקערה לסיר , להוסיף כוס מים , לבשל על להבה בינונית גבוהה עד לרתיחה טובה , ושהצימוקים מתנפחים.
✅ לאחר מכן להוסיף את המיץ לימון לערבב ולהנמיך ללהבה נמוכה לבשל עוד בערך 50 דקות עד להסמכה ושהסוכר הופך לדבש . לערבב מידי פעם ולהשגיח על הסיר בגז..
✅ 10 דקות לקראת סוף הבישול להוסיף את האגוזים הקצוצים.
✅❗אל תצמצמו יותר מידי את הנוזלים❗ תשאירו קצת נוזלים… כשהריבה מתקררת היא מסמיכה עוד..
✅בהצלחה❤ תרבחו ותסעדו