ריבת גזר גמדי למימונה

ריבת גזר גמדי למימונה  / סיון אוחיון אברג'יל

מצרכים:

1 חבילת גזר גמדי סנפרוסט מופשר
(לשטוף היטב במסננת  ולייבש)

750 גר' סוכר

כפית שטוחה קינמון

1 מקל קינמון קטן.

טיפה פחות מ 1/4 כפית ציפורן טחון

1 1/2  (אחד וחצי ) כוס מים

1 1/2  (אחד וחצי) מיץ מלימון סחוט טרי

אופן ההכנה:

לאחר שסיננו את הגזר-  לבשל בסיר את הגזר כ 10-15 דקות יחד עם המים, עד רתיחה.
לאחר מכן להוסיף את הסוכר,  הקינמון והציפורן.
לבשל עד רתיחה שוב,

ולאחר מכן להוסיף את המיץ מהלימון. ולהנמיך להבה
לבשל בערך שעה וחצי – שעתיים.. אתם תראו שהגזרים הופכים להיות כמו "מעין סוכריות"…
עד שרוב* הנוזלים מצתמצמים והכל דביק ודבשי.

תבדקו כך: תקחו כפית ותשימו מהנוזל קצת על השיש
אם אתם רואים שהוא סמיך וכמו דבש אז מוכן, אם הוא עדיין נוזלי קצת אז לבשל עוד .
(להשאיר חלק מהנוזל ❗ שהריבה מתקררת היא מתמצקת! )

שתף

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שעשויים לעניין אותך

קוסקוס

קוסקוס מרוקאי בייתי – מתכון להכנת הסולת והכנת המרק כי אין כמו קוסקוס של הבית .. כשתכינו פעם אחת , לא תחזרו לעולם לקנות קוסקוס

פלחי תפוחי אדמה בתנור

תפוחי אדמה בתנור בלי קלות 💕תוספת לכל ארוחה 5-6 תפוחי אדמה בינוניים לבשל עם הקליפה במים עד לריכוך קל( שימו לב לא יותר מידי..) לאחר

עוגת שוקולד מדהימה כשרה לפסח❗

עוגת שוקולד מדהימה !!! כשרה לפסח 50 גר'  שוקולד מריר לשבור לקוביות לשים בקערה קטנה עם כף שמן ולהמיס במיקרו בפולסים . להניח בצד. בתוך