ריבת גזר גמדי למימונה / סיון אוחיון אברג'יל
מצרכים:
1 חבילת גזר גמדי סנפרוסט מופשר
(לשטוף היטב במסננת ולייבש)
750 גר' סוכר
כפית שטוחה קינמון
1 מקל קינמון קטן.
טיפה פחות מ 1/4 כפית ציפורן טחון
1 1/2 (אחד וחצי ) כוס מים
1 1/2 (אחד וחצי) מיץ מלימון סחוט טרי
אופן ההכנה:
לאחר שסיננו את הגזר- לבשל בסיר את הגזר כ 10-15 דקות יחד עם המים, עד רתיחה.
לאחר מכן להוסיף את הסוכר, הקינמון והציפורן.
לבשל עד רתיחה שוב,
ולאחר מכן להוסיף את המיץ מהלימון. ולהנמיך להבה
לבשל בערך שעה וחצי – שעתיים.. אתם תראו שהגזרים הופכים להיות כמו "מעין סוכריות"…
עד שרוב* הנוזלים מצתמצמים והכל דביק ודבשי.
תבדקו כך: תקחו כפית ותשימו מהנוזל קצת על השיש
אם אתם רואים שהוא סמיך וכמו דבש אז מוכן, אם הוא עדיין נוזלי קצת אז לבשל עוד .
(להשאיר חלק מהנוזל ❗ שהריבה מתקררת היא מתמצקת! )