עוגת גבינה פירורים כשרה לפסח ❗סיון אוחיון אברגל
לתחתית הבצק פריך:
170 גר׳ חמאה חתוכה לקוביות.
2 חלמונים.
1 שקית קמח תופח לפסח בצבע כתום (200 גר)
4 כפות סוכר לבן
1 סוכר וניל.
2 כפות קורנפלור.
✅במיקסר עם וו גיטרה לערבל את החמאה עם הסוכר והסוכר וניל, לאחר מכן להוסיף קורנפלור, חלמונים, וקמח של פסח- בסוף. עד לקבלת בצק,
לא לערבב יותר מידי , שהבצק לא יתחמם.. רק עד קבלת בצק, להוציא מהמיקסר ולאחד ביד לכדור על שיש מעט מקומח . להכניס לשקית את הבצק ולתת לו מנוחה במקרר 15 דקות ( שימו לב, לא יותר…)
✅להוציא את הבצק , ולחתוך 1/4 ממנו ולהניח בצד
(זה יהיה לפירורים למעלה)
✅ את השאר ( 3/4 הבצק) לשטח עם האצבעות בתבנית העוגה – קוטר 24.
✅ה 1/4 שחתכנו לפירורים – לשטח בגובה 1/2 ס״מ על תבנית קטנה נוספת (זה לפרורים, לא חייב להיות מדוייק! , ולא משנה באיזה תבנית.. זה אח״כ מתפורר לפירורים למעלה .. אפשר גם בחד"פ)
✅ להכניס את 2 התבניות לתנור שחומם מראש על 180 מעלות , מסילה שניה מלמטה – בין 25-30 דקות או עד הזהבה יפה! כל תנור שונה בעוצמתו אז לשים לב.
✅דבר חשוב: הבצק ששיטחנו לפירורים בד"כ נאפה לפני❗ אז כשתראו שהוא הזהיב יפה, תוציאו ותמשיכו את האפייה עם התבנית השנייה עד להזהבה יפה.
✅ את הבצק לפירורים שהוצאנו, להניח שיתקרר ויתייצב מעט ולאחר מכן לפורר עם האצבעות
( זה הכי כייף😊)
למלית העוגה:
2 שמנת מתוקה (סה"כ 500 מל )
1 פודינג וניל
1 כוס סוכר ( זה לא מתוק .. יש הרבה גבינות במתכון)
1 שקית סוכר וניל
2 כפות** חלב (שימו ❤ כפות❗)
✅להקציף עד לקצפת יציבה!
בקערה נפרדת:
500 גר׳ גבינה לבנה
1 שמנת חמוצה בטעם של פעם
1 גביע גבינת שמנת נפוליאון בטעם טבעי. (חובה , הגבינה עם אחוזי שומן גבוהים והיא מייצבת את העוגה!!)
✅לערבב עם מטרפה את הגבינות עד לאיחוד.
✅לאחר מכן לקפל את הקצפת לתוך קערת הגבינות❗
✅לצקת את המלית על התחתית וליישר.
✅מלמעלה לפזר את הפירורים בעדינות
✅להכניס למקפיא לילה שלם.. לאחר מכן להוציא ולשמור במקרר .
*אין להכניס למקפיא שוב לאחר הפשרה.*