עוגת גבינה פירורים כשרה לפסח❤

עוגת גבינה פירורים כשרה לפסח ❗סיון אוחיון אברגל

לתחתית הבצק פריך:

170 גר׳ חמאה חתוכה לקוביות.
2 חלמונים.
1 שקית קמח תופח לפסח בצבע כתום (200 גר)
4 כפות סוכר לבן
1 סוכר וניל.
2 כפות קורנפלור.

✅במיקסר עם וו גיטרה לערבל את החמאה עם הסוכר והסוכר וניל,  לאחר מכן להוסיף קורנפלור, חלמונים, וקמח של פסח-  בסוף.  עד לקבלת בצק,
לא לערבב יותר מידי , שהבצק לא יתחמם..  רק עד קבלת בצק, להוציא מהמיקסר ולאחד ביד  לכדור על שיש  מעט מקומח . להכניס לשקית את הבצק ולתת לו מנוחה במקרר 15 דקות ( שימו לב, לא יותר…)

✅להוציא את הבצק , ולחתוך 1/4 ממנו ולהניח בצד
(זה יהיה לפירורים למעלה)

✅ את  השאר ( 3/4 הבצק) לשטח עם האצבעות  בתבנית  העוגה –  קוטר 24.

✅ה 1/4 שחתכנו לפירורים – לשטח בגובה 1/2 ס״מ על תבנית  קטנה נוספת  (זה לפרורים,  לא חייב להיות מדוייק! , ולא משנה באיזה תבנית.. זה אח״כ מתפורר לפירורים למעלה .. אפשר גם בחד"פ)

✅ להכניס את 2 התבניות לתנור שחומם מראש על 180 מעלות , מסילה שניה מלמטה – בין 25-30  דקות או עד הזהבה יפה! כל תנור שונה בעוצמתו אז לשים לב.

✅דבר חשוב:  הבצק ששיטחנו לפירורים בד"כ נאפה לפני❗ אז כשתראו שהוא הזהיב יפה, תוציאו ותמשיכו את האפייה עם התבנית השנייה עד להזהבה יפה.

✅ את הבצק לפירורים שהוצאנו, להניח שיתקרר ויתייצב מעט ולאחר  מכן לפורר עם האצבעות
( זה הכי כייף😊)

למלית העוגה:

2 שמנת מתוקה  (סה"כ 500 מל )

1 פודינג וניל

1 כוס סוכר ( זה לא מתוק .. יש הרבה גבינות במתכון)
1  שקית סוכר וניל
2 כפות** חלב (שימו ❤ כפות❗)

✅להקציף עד לקצפת יציבה!

בקערה נפרדת:

500 גר׳ גבינה לבנה
1 שמנת חמוצה בטעם של פעם
1 גביע גבינת שמנת נפוליאון בטעם טבעי. (חובה , הגבינה עם אחוזי שומן גבוהים והיא מייצבת את העוגה!!)

✅לערבב עם מטרפה את הגבינות עד לאיחוד.
✅לאחר מכן לקפל את הקצפת לתוך קערת הגבינות❗
✅לצקת את המלית על התחתית וליישר.
✅מלמעלה לפזר את הפירורים בעדינות
✅להכניס למקפיא לילה שלם.. לאחר מכן להוציא ולשמור במקרר .

*אין להכניס למקפיא שוב לאחר הפשרה.*

שתף

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שעשויים לעניין אותך