רולדת קרם וניל וריבת חלב כשרה לפסח

 

עוגת רולדה ריבת חלב וקרם וניל  כשרה לפסח❗
סיון אוחיון –  תבשילים ומאפים מבית אמא

 

לבלילת הטורט:
✅ 4 ביצים  L/ XL   מופרדות
✅ 3/4 כוס סוכר     ( כוס  חד"פ שקופה).
✅ 1 סוכר וניל+ כפית תמצית וניל.
✅ 3/4 כוס קמח תופח לפסח ,שקית כתומה (כוס חד"פ שקופה).
✅ 1/4 כוס קורנפלור (כוס חד"פ שקופה).
✅ קצת יותר מ 1/2 כוס שמן  (כוס חד"פ שקופה).
✅ 2 כפות פודינג וניל
✅ 1/2 כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה .

אופן ההכנה : 

בקערת המיקסר להקציף את החלבונים במהירות גבוהה ולהוסיף את הסוכר וניל וה 3/4 כוס סוכר בהדרגה , עד לקבלת קצף לבן , יציב אבל לא קשה מידי.

לאחר מכן להנמיך למהירות הכי נמוכה במיקסר ולהוסיף את החלמונים ושאר החומרים בהדרגה, את  הסודה בסוף..

לערבל עירבול קצר במיקסר ולהמשיך לערבב ביד עם לקקן  בתנועות קיפול עד להתאחדות כל החומרים וקבלת בלילה חלקה . (שימו לב לא לערבב יותר מידי..)

לקחת נייר אפייה להניח אותו על התבנית השחורה של התנור, לשמן את הנייר היטב בנדיבות,

ולצקת את הבלילה לתבנית וליישר בעזרת פלטה או כף.  להכניס לתנור מחומם מראש 180 מעלות  12-15 דקות  או עד הזהבה קלה. כאשר קיסם הננעץ יוצא נקי.
להוציא מהתנור, לחכות כמה דקות, ולהפוך את הטורט על נייר אפייה נוסף , לכסות במגבת ולקרר כ 20 דקות .
לאחר מכן לקלף את שכבת נייר האפייה מלמעלה
( כמו בסרטון..),  למרוח ריבת חלב 3/4 חבילה. (את הריבת חלב אני מחממת במיקרו בקערה יחד עם 2 וחצי כפות חלב, בכדי שיהיה יותר קל למרוח ) ולפזר קוקוס קלוי.

להכנת הקצפת וניל:

✅ 2 שמנת מתוקה 38% (סה"כ 500 מ"ל)
✅ 3/4 כוס חלב
✅ פודינג וניל ( שאר הפודינג שנשאר לנו)
✅ 3 כפות סוכר
להכניס את כל החומרים לפי הסדר הרשום ולהקציף עד לקצפת יציבה . במהירות בינונית.
למרוח את הקצפת מעל הטורט,  ( 3/4 כמות) ,

ולגלגל את הרולדה תוך כדי הידוק, בעזרת נייר האפייה

(התחתון) . להכניס את הרולדה למקפיא להתייצבות בערך שעה ולאחר מכן להוציא ולקשט ולזלף עם שאר הקצפת ועם ריבת חלב וקוקוס   או כרצונכם החופשי..

הבהרה: למי שלא משתמשת בקמח הכשר של פסח , ניתן להחליף את ה 3/4 כוס קמח ב :
🌸 2 כפות גדושות קמח מצה דק
🌸 2 כפות קמח תפו"א
(שימו באותה כוס, כלומר שביחד יהיה 3/4 כוס )

 

שתף

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שעשויים לעניין אותך