פשטידת מחמאר

 

מתכון לפשטידת מחמאר/ סיון אוחיון אברגיל

✅לבשל 7 תפוחי אדמה גדולים לא מקולפים, יחד עם 2/3 גזר מקולף עד לריכוך מוחלט. (גזר לא חובה !)

לאחר הבישול לקלף את תפוחי האדמה ובקערה למעוך כמו לפירה, את הגזר לחתוך לקוביות או לגרד בפומפיה . להוסיף חצי צרור קטן פטרוזיליה/ כוסברה .

✅ לתבל ב כף מרק עוף פרווה*,  מלח,  קורט פלפל שחור+ קורט פלפל לבן , מעט * כורכום( רבע כפית) .ניתן להוסיף גם קורט כמון, לטעום אם צריך להוסיף משהו תוסיפו בשלב זה..

✅ בקערה נפרדת לטרוף טוב במטרפה/ מיקסר ידני 8 ביצים xl ( לארג תשימו 9) לסחוט בפנים כמה טיפות של לימון (זה "שובר" את הטעם של הביצים,) לשפוך על תפוחי האדמה ולערבב היטב (אפשר לתת עוד ערבוב קל במיקסר ידני, זה עושה את הפשטידה אוורירית..

✅לשמן טוב מכל הצדדים! סיר יציקה נון סטיק  קוטר 20/ 22, לחמם שמן ( משהו כמו רבע כוס חד פעמית ) כשהשמן חם* לשפוך את הבלילה ולבשל על להבה בינונית* בהתחלה ל 7-5 דקות בערך ואחר כך להמשיך לבשל על להבה נמוכה מאוד עם מכסה סגור עד שהיא מתייצבת טוב מהצדדים ומלמטה. ✅ לאחר מכן להפוך לצלחת או מגש קרטון, לחמם שוב מעט שמן ולהחזיר את הפשטידה לצד ההפוך שלה .

✅ מי שלא מעוניינת להתעסק עם ההפיכה על הגז.. שתבשל תחילה רק על הגז עד שהפשטידה מתייצבת מהצדדים כמו שכתוב במתכון מעלה. ואח"כ להכניס ישר לתנור מחומם מראש❗180 מעלות על הרשת של התנור, בערך 50-60 דקות או עד הזהבה יפה מלמעלה  .

✅להוציא את הסיר ולהניח על משטח בשיש ולא לגעת בו, לתת לפשטידה להתייצב ולהתקרר מעט (כמו עוגה..)  ולאחר מכן להפוך אותה על צלחת / מגש ! ככה היא תצא לכם אוורירית ולא דחוסה וגם לא תצנח.

 

✅ הסוד.. לפשטידה אוורירית תקציפו מעט את הביצים שאתן מוסיפות (אפשר במיקסר ידני . ולמי שאין אפשר בקוצץ כמה שניות הוא מקציף נהדר! צירפתי תמונה לדוגמא:

 

 

 

✅שאתן מקציפות את הביצים תעשו 4 ו 4
לא הכל ביחד.. המרקם של העיסה צריך להיות לא קשה מידי ולא נוזלי מידי.. תוסיפו טיפה לימון סחוט לשבור את הריח של הביצים. וקורט מלח ( בנוסף למלח ששמתן בתפוחי האדמה )
בהצלחה🌹

שתף

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

3 תגובות

  1. נשמע מצויין יהיה על שולחני בחג ,
    אין עליך יקירה, פשוט חוויה להיות חבר שלך .תבורכי על פועלך ,חג אביב שמח וכשר 🙏👍🌹😘

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שעשויים לעניין אותך