מטבוחה/ סיון אברגיל אוחיון

15 עגבניות אדומות  עדיף מזן תמר- לקלף אותן,
שהעגבניות מקולפות אני חותכת ל 4 – מוציאה את המיצים והגרעינים.
לאחר מכן חותכת קוביות גסות כמו לסלט,
מכניסה לסיר ומתחילה לבשל,
בינתיים קולפת בערך  8 שיני שום ומכניסה לסיר גם כן (חלק לכתוש וחלק להשאיר את השיניים שלמות)
3-4 פלפלים ירוקים או לפי הטעם.. + 1 גמבה אדומה בינונית ( את הפלפלים והגמבה לטגן מראש❗)
לחתוך אותם לקוביות קטנות וגם להכניס לסיר,
לבשל במכסה פתוח עד להתרככות ואידוי חלק מהנוזלים,(בלהבה בינונית גבוהה) . לאחר מכן למעוך הכל עם המועך של הפירה, לבשל עוד קצת עכשיו בלהבה נמוכה. להוסיף כפית סוכר, כפית ורבע מלח וכפית מרק עוף פרווה, להמשיך לבשל על להבה נמוכה.

לאחר מכן להוסיף כף ורבע פפריקה מתוקה (פפריקה בשמן איכותית), לערבב .

עכשיו ,  לקחת 3/4 כוס שמן ( חד פעמית) ותערבבי בה בערך כפית פפריקה וכל פעם תשפכי טיפה עד לסוף הבישול( לא בבת אחת את השמן אלא בהדרגה) לבשל על להבה נמוכה עד שרואים מרקם כמו ריבה.

בהצלחה סיון❤

שתף

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שעשויים לעניין אותך

קוסקוס

קוסקוס מרוקאי בייתי – מתכון להכנת הסולת והכנת המרק כי אין כמו קוסקוס של הבית .. כשתכינו פעם אחת , לא תחזרו לעולם לקנות קוסקוס

פלחי תפוחי אדמה בתנור

תפוחי אדמה בתנור בלי קלות 💕תוספת לכל ארוחה 5-6 תפוחי אדמה בינוניים לבשל עם הקליפה במים עד לריכוך קל( שימו לב לא יותר מידי..) לאחר

עוגת שוקולד מדהימה כשרה לפסח❗

עוגת שוקולד מדהימה !!! כשרה לפסח 50 גר'  שוקולד מריר לשבור לקוביות לשים בקערה קטנה עם כף שמן ולהמיס במיקרו בפולסים . להניח בצד. בתוך