סלט גזר מרוקאי /סיון אברגיל אוחיון
לבשל בסיר עם מים גזרים בינוניים מקולפים עד לריכוך,
לאחר מכן לחתוך את הגזרים לעיגולים להוסיף 2-3 שיני שום כתושות (תלוי בכמות הגזר), חופן כוסברה קצוצה דק
( לפי העין), לתבל במלח, פלפל לבן, מעט כמון, כף אריסה/פפריקה, חצי כפית סוכר, לימון סחוט בנדיבות, כף חומץ ושמן מעל הכל.. (מי שרוצה יכולה להכין את הרוטב עם התיבול בסיר קטן, כמו במתכון של החצילים.. טיגון של השום קלות (זהירות לא לשרוף!! להבה נמוכה.. "פתיחת" התבלינים בשמן .. ואז להוסיף את הגזר ולערבב