מנה מושלמת לחגים ושבתות ❤
ארטישוק ממולא / סיון אוחיון אברגיל
לקציצות:
700 גר בשר טחון – מס' 2 צלעות טחון (מעורבב עם
מעט עוף טחון)
כוסברה+ פטרוזיליה קצוצים.
חופן עלי סלרי קצוצים
בצל גדול קצוץ דק דק במעבד מזון ( שיהיה קצת עם ה"מים" של הבצל)
1 ביצה, תפו"א בינוני – קטן מגורד , 1 שן שום כתושה .
לתיבול: לזלף שמן מעל הכל שהתבלינים "יתפסו"
כף שטוחה מרק עוף, מעט מלח, מעט פלפל שחור, כורכום, מעט פפריקה ,קורט קינמון, מעט כמון, קורט קטן משיה (ממש על קצות האצבעות), ותבלין לקציצות (ראס אל חנות).
את ראשי הארטישוק אנחנו מרתיחים תחילה במים עם לימון סחוט ומעט חומץ , עד לריכוך אבל לא יותר מידי .. לאחר מכן לשטוף במים , לסנן ולייבש.
לאחר מכן מגלגלים קציצה בתוך כל ראש ארטישוק ומהדקים היטב את הבשר גם מהצדדים, מכינים כך את כולם לפני הכנת הרוטב .
לרוטב: sivan ohayon abergil
לטגן 3 בצלים גדולים חתוכים ירח
כשהבצל מתחיל להיות שקוף להוסיף כף שטוחה
של סוכר חום (לא יוצא מתוק, לא לפחד… הסוכר חום עדין בטעמו ומתמזג היטב עם שאר התבלינים) , לערבב ולהוסיף 8 גבעולי סלרי עם העלים חתוכים גס (את הגבעולים תקלפו קלות עם קולפן להוצאת הסיבים.. )
להוסיף כף מרק עוף, מעט מלח, קורט פלפל לבן,
2 גרגירי פלפל אנגלי, 2 עלי דפנה, חצי כף כורכום, מעט כמון, מעט תבלין לקציצות, קורט קטן משיה אם יש..לא חובה, ולערבב. להוסיף 2 כוסות מים רותחים מעורבבים עם כמה חוטי זעפרן. להגיע לרתיחה!
להוסיף את תחתיות הארטישוק הממולאות, ולסדר אותם יפה בסיר , אם צריך עוד מים תוסיפו מהצד..
המים צריכים להגיע עד לגובה הקציצה .. מעל הקציצות אני מפזרת קורט קינמון בעדינות .. נותן טעם פצצה! לבשל בהתחלה על להבה בינונית גבוהה
עד לאידוי חלק מהנוזלים לאחר מכן להנמיך ללהבה
נמוכה ולבשל עד לריכוך מוחלט(תבדקו עם מזלג
מהצד של הארטישוק) וסמיכות הרוטב. אני מכניסה
לקראת אמצע הבישול את הסיר מכוסה לתנור
הארטישוק יוצא רך כמו חמאה..והצבע מושלםם מומלץ..
3 תגובות
כמה ראשי ארטישוק בערך לכמות של הבשר 700גר
תגובה כמה ראשי ארטישוק
וואווווווו איזה סיר מהמםםםםם הקציצות ניראות ליגה . אלופה👑