עוגת ביסקוויטים עם קרם שמנת וניל / סיון אוחיון אברגיל תבשילים ומאפים מבית אמא
מצרכים:
2 שרוולי פטיבר ( סה"כ 500 גר )
לטבילת הביסקוויטים ,בקערה קטנה:
1/2 כוס חלב בטעם וניל לקפה ( בצבע חום, מושלםםם אל תוותרו)
1/2 כוס חלב רגיל + כפית וחצי נס קפה רגיל. לערבב הכל יחד לאיחוד.
לקצפת:
✅750 מ"ל שמנת מתוקה ( 3 מיכלים)
✅ 1כוס חלב . כוס חד"פ שקופה ,(1/2 חלב רגיל, חצי חלב לקפה החום.. למי שאין אפשר רק חלב רגיל)
✅ 1 פודינג וניל
✅ 6 כפות מלאות סוכר ( הסוכר לפי הטעם , לאחר הוספת הגבינה תטעמו.. אם חסר לכם תוסיפו עוד כף)
להקציף עד לקצפת מעט יציבה במהירות בינונית תשימו לב תהיו ליד המיקסר, לאחר שהקצפת התייצבה , מוסיפים:
✅ 3 כפות גדושות מאוד של גבינת שמנת בטעם טבעי. ( 27%) וממשיכים בעירבול במהירות נמוכה של עוד כמה שניות עד להתאחדות וקבלת קצפת יציבה.
❤בתבנית בינונית גבוהה , לסדר שכבת ביסקווטים טבולים בחלב בתחתית, מעל לשים חצי מכמות הקצפת , לסדר שוב עוד שכבת ביסקוויטים טבולים, מעל את שאר הקצפת , ליישר ולשים שכבה אחרונה של ביסקוויטים טבולים. להכניס למקפיא מכוסה ל שעה וחצי בערך , להוציא ולהכין את הגנאש, לתת לגנאש להתקרר מעט ( שיהיה חם אבל לא רותח..) ולצקת מעל העוגה . לאחר מכן ליצור את הקישוט עם השוקולד הלבן והקיסם.. ניתן לעטר בפירורי ביסקוויטים ופניני קראנץ שוקולד..
לגנאש מעל העוגה:
30 גר' שוקולד חלב
70 גר 'שוקולד מריר
125 מל שמנת מתוקה ( חצי מיכל)
להמיס ביחד על הגז או במיקרו בפולסים.
לקישוט: מעט מטבעות שוקולד לבן ( לפי העין) להמיס עם חצי כפית שמן במיקרו בפולסים. להעביר לשקית זילוף קטנה ולגזור חור. לזלף פסים מעל הגנאש ולאחר מכן לעשות קווים עם קיסם ליצירת הדוגמא כמו בסרטון
לצפייה בסרטון הכנה בקבוצה: https://m.facebook.com/groups/1582614008624742/permalink/3230843463801780/
תגובה אחת
מתכונים מעולים