קינוחי כוסות בטעמים

קינוחי כוסות מוס בטעמים / סיון אוחיון אברגיל

מצרכים :  לבסיס המוס-
300 גר' שוקולד לבן
3 שמנת מתוקה (סה"כ 750 מ"ל)
1 כף אבקת סוכר

אופן ההכנה :
מתחילים בהכנת הגנאש:
300 גר' שוקולד לבן + 150 מ"ל שמנת מתוקה –  להמיס במיקרו  בפולסים, לערבב היטב עד לקבלת גנאש לבן , להניח בצד להצטננות.
לקצפת : להקציף במיקסר  2 שמנת מתוקה ושאר מיכל השמנת .. שהשתמשנו להמסת הגנאש -( סהכ 600 מ"ל שמנת מתוקה) ,  עם כף אבקת סוכר
עד לקבלת קצפת רכה במרקם יוגורט פלוס ( לא להקציף יותר מידי) .
כעת שהשוקולד שהמסנו התקרר, יש לקפל בין השוקולד לקצפת , מוסיפים את הקצפת לשוקולד ב 2-3 מחזורים ומערבבים בינהם בתנועות קיפול עדינות.
נוצר לנו מוס שוקולד לבן🤗

עכשיו זה הבסיס, אותו ניתן לחלק לקערות ובכל קערה להכין מוס בטעם אחר (לבחירתכם) . אני בחרתי לחלק ל 3 את בלילת המוס, כלומר 3 טעמים:

1 טעם מוס שוקולד לבן לוטוס:   
להוסיף לבסיס המוס כף וחצי גבינת שמנת בטעם טבעי ( לדוגמא נפוליאון) וכף ורבע ממרח לוטוס, לקפל יחד לתערובת אחידה.
לתחתית והפירורים : 90 גר עוגיות לוטוס טחונות לערבב עם 15 גר חמאה מומסת.
לציפוי למעלה: להמיס את ממרח
הלוטוס וליצוק על הקינוחים מלמעלה שכבה דקה .
(את הציפוי תעשו לאחר שהמוסים התקררו  והתייצבו בערך חצי שעה במקרר . )

2. טעם מוס ריבת חלב :       
להוסיף כף ריבת חלב ולקפל בתוך הקערה .
לתחתית: (התחתית מספיקה גם למוס עם התותים בהמשך.. )
10 פטיבר טחונים + 1/2 כוס פייטה ( לא חובה אם אין) מעורבבים עם 25 גר חמאה מומסת וכף מחית נוגט .
לציפוי: ציפוי דק של ריבת חלב מחוממת מעט וקישוט של קוקוס קלוי.

3. טעם מוס שוקולד לבן , מסקרפונה  ותותים:
להוסיף כף וחצי גבינת מסקרפונה לתערובת המוס ולקפל.
התחתית – ( כמו בריבת חלב)
לפזר בתחתית הכוסות פירורים, לזלף מהמוס , לשים קוביות תותים
ומעל לזלף עוד שכבת מוס, למעלה לקשט עם עוד פירורים ותותים.
טעים בטירוףףףףף!!

 

הערות והבהרות למתכון :
* את שכבת הציפויים מלמעלה יש לשים לאחר קירור של הכוסות במקרר ( לפחות חצי שעה)
* כאשר מוסיפים את "הטעמים" לקערות
כדאי לערבב אותם קודם בקערה קטנה נפרדת עם כף 1 מהמוס כדי "לפתוח" אותם ואז לשלב בתוך המוס בתנועות קיפול עד לתערובת אחידה. לדוגמא: את המסקרפונה לערבב בקערה נפרדת עם כף מהמוס ולאחר מכן להטמיע אותה בשאר המוס .
*ניתן להוסיף איזה טעמים שאוהבים, ולהשתמש בממרחים שונים לדוגמא: מחית קינדר בואנו, מחית פררו, נוגט, מחיות פרי וכו'..

שתף

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שעשויים לעניין אותך