קינוחי כוסות מוס בטעמים / סיון אוחיון אברגיל
מצרכים : לבסיס המוס-
300 גר' שוקולד לבן
3 שמנת מתוקה (סה"כ 750 מ"ל)
1 כף אבקת סוכר
אופן ההכנה :
מתחילים בהכנת הגנאש:
300 גר' שוקולד לבן + 150 מ"ל שמנת מתוקה – להמיס במיקרו בפולסים, לערבב היטב עד לקבלת גנאש לבן , להניח בצד להצטננות.
לקצפת : להקציף במיקסר 2 שמנת מתוקה ושאר מיכל השמנת .. שהשתמשנו להמסת הגנאש -( סהכ 600 מ"ל שמנת מתוקה) , עם כף אבקת סוכר
עד לקבלת קצפת רכה במרקם יוגורט פלוס ( לא להקציף יותר מידי) .
כעת שהשוקולד שהמסנו התקרר, יש לקפל בין השוקולד לקצפת , מוסיפים את הקצפת לשוקולד ב 2-3 מחזורים ומערבבים בינהם בתנועות קיפול עדינות.
נוצר לנו מוס שוקולד לבן🤗
עכשיו זה הבסיס, אותו ניתן לחלק לקערות ובכל קערה להכין מוס בטעם אחר (לבחירתכם) . אני בחרתי לחלק ל 3 את בלילת המוס, כלומר 3 טעמים:
1 טעם מוס שוקולד לבן לוטוס:
להוסיף לבסיס המוס כף וחצי גבינת שמנת בטעם טבעי ( לדוגמא נפוליאון) וכף ורבע ממרח לוטוס, לקפל יחד לתערובת אחידה.
לתחתית והפירורים : 90 גר עוגיות לוטוס טחונות לערבב עם 15 גר חמאה מומסת.
לציפוי למעלה: להמיס את ממרח
הלוטוס וליצוק על הקינוחים מלמעלה שכבה דקה .
(את הציפוי תעשו לאחר שהמוסים התקררו והתייצבו בערך חצי שעה במקרר . )
2. טעם מוס ריבת חלב :
להוסיף כף ריבת חלב ולקפל בתוך הקערה .
לתחתית: (התחתית מספיקה גם למוס עם התותים בהמשך.. )
10 פטיבר טחונים + 1/2 כוס פייטה ( לא חובה אם אין) מעורבבים עם 25 גר חמאה מומסת וכף מחית נוגט .
לציפוי: ציפוי דק של ריבת חלב מחוממת מעט וקישוט של קוקוס קלוי.
3. טעם מוס שוקולד לבן , מסקרפונה ותותים:
להוסיף כף וחצי גבינת מסקרפונה לתערובת המוס ולקפל.
התחתית – ( כמו בריבת חלב)
לפזר בתחתית הכוסות פירורים, לזלף מהמוס , לשים קוביות תותים
ומעל לזלף עוד שכבת מוס, למעלה לקשט עם עוד פירורים ותותים.
טעים בטירוףףףףף!!
הערות והבהרות למתכון :
* את שכבת הציפויים מלמעלה יש לשים לאחר קירור של הכוסות במקרר ( לפחות חצי שעה)
* כאשר מוסיפים את "הטעמים" לקערות
כדאי לערבב אותם קודם בקערה קטנה נפרדת עם כף 1 מהמוס כדי "לפתוח" אותם ואז לשלב בתוך המוס בתנועות קיפול עד לתערובת אחידה. לדוגמא: את המסקרפונה לערבב בקערה נפרדת עם כף מהמוס ולאחר מכן להטמיע אותה בשאר המוס .
*ניתן להוסיף איזה טעמים שאוהבים, ולהשתמש בממרחים שונים לדוגמא: מחית קינדר בואנו, מחית פררו, נוגט, מחיות פרי וכו'..