עוף מקורמל בסגנון מרוקאי ברוטב שזיפים ובצל

עוף מקורמל בסגנון מרוקאי ברוטב שזיפים ובצל/ סיון אוחיון אברגיל

תבשיל חגיגי בסגנון מרוקאי שממלא את כל הבית בריחות מדהימים והטעם מעלףף , הכל בקלי קלות!! ובלי יותר מידי מצרכים.. האורחים שלכם ילקקו את האצבעות..

בסיר סוטאז' לטגן 4-3 בצלים גדולים חתוכים לרצועות יחד עם כף סוכר חום, כמה דקות עד לשקיפות.

להוסיף את העופות שטופים ונקיים ולטגן יחד עם הבצל עד להשחמה והזהבה קלה מ 2 הצדדים
(כדאי להשתמש בעופות כרעיים שלמים).
להוסיף שזיפים מגולענים בערך 12- 10 שזיפים ..
ולהמשיך לטגן עם מכסה סגור לעוד כמה דקות.

להוסיף 1 כפית כורכום, 1 כפית קינמון, מעט פלפל שחור, מרק עוף, מעט מלח. למי שיש זעפרן או משיה להוסיף גם קורט ( לא חובה ) .
לזלף כף וחצי- 2 סילאן מעל העופות ולמרוח אותם.
להוסיף מים רותחים עד גובה העופות
ולבשל בלהבה גבוהה תחילה עד לרתיחה לאחר
מכן להנמיך להבה ולבשל עד שהרוטב מסמיך והעופות רכים ( מידי פעם להפוך את העופות בסיר לצד השני ) , לקראת סוף הבישול להכניס את הסיר לתנור עם המכסה* (מכסה המיועד לתנור) לקבלת עוף רך רך עם צבע מהמם💜 ניתן בתנור להוסיף שקדים מולבנים פרוסים מעל העופות . יוצא עוף מושלםם טעים חגיגי ומיוחד

 

שתף

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

4 תגובות

  1. יבורכו ידייך אלופה
    אומנם אני חסומה בפייס אבל עוקבת אחרייך כל הזמן ואני רוצה להגיד לך שאת אשת חייל .
    אהובה שלי שיתהיה לך שנה טובה המון בריאות ואושר.
    אוהבת אותך .
    נ.ב
    כמעט 4 בבוקר ואני מדפדפת במתכונים שלך ליראות מה כדי לי לבשל מרוב שהכל טעים יצאתי מבולבלת 🤦‍♀️🥴❤

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שעשויים לעניין אותך