עוף מקורמל בסגנון מרוקאי ברוטב שזיפים ובצל/ סיון אוחיון אברגיל
תבשיל חגיגי בסגנון מרוקאי שממלא את כל הבית בריחות מדהימים והטעם מעלףף , הכל בקלי קלות!! ובלי יותר מידי מצרכים.. האורחים שלכם ילקקו את האצבעות..
בסיר סוטאז' לטגן 4-3 בצלים גדולים חתוכים לרצועות יחד עם כף סוכר חום, כמה דקות עד לשקיפות.
להוסיף את העופות שטופים ונקיים ולטגן יחד עם הבצל עד להשחמה והזהבה קלה מ 2 הצדדים
(כדאי להשתמש בעופות כרעיים שלמים).
להוסיף שזיפים מגולענים בערך 12- 10 שזיפים ..
ולהמשיך לטגן עם מכסה סגור לעוד כמה דקות.
להוסיף 1 כפית כורכום, 1 כפית קינמון, מעט פלפל שחור, מרק עוף, מעט מלח. למי שיש זעפרן או משיה להוסיף גם קורט ( לא חובה ) .
לזלף כף וחצי- 2 סילאן מעל העופות ולמרוח אותם.
להוסיף מים רותחים עד גובה העופות
ולבשל בלהבה גבוהה תחילה עד לרתיחה לאחר
מכן להנמיך להבה ולבשל עד שהרוטב מסמיך והעופות רכים ( מידי פעם להפוך את העופות בסיר לצד השני ) , לקראת סוף הבישול להכניס את הסיר לתנור עם המכסה* (מכסה המיועד לתנור) לקבלת עוף רך רך עם צבע מהמם💜 ניתן בתנור להוסיף שקדים מולבנים פרוסים מעל העופות . יוצא עוף מושלםם טעים חגיגי ומיוחד
4 תגובות
יבורכו ידייך אלופה
אומנם אני חסומה בפייס אבל עוקבת אחרייך כל הזמן ואני רוצה להגיד לך שאת אשת חייל .
אהובה שלי שיתהיה לך שנה טובה המון בריאות ואושר.
אוהבת אותך .
נ.ב
כמעט 4 בבוקר ואני מדפדפת במתכונים שלך ליראות מה כדי לי לבשל מרוב שהכל טעים יצאתי מבולבלת 🤦♀️🥴❤
לילכי מהממת כל כך שמחה לראות אותך כאן ❤ נשיקותת
כמה עופות יש להכניס למנה זו?
בין 6 ל 8 עופות