קציצות עם אפונה ותפו"א

 

קציצות עם אפונה ותפו״א/סיון אוחיון אברגיל

לתערובת הקציצות:
בקערה : חצי קילו בשר טחון מעורב(מס׳2 צלעות טחון + מעט* עוף טחון)
לקצוץ דק במעבד מזון/לגרד בצל ( ״המים״ של הבצל מרככים את הקציצות!!), חצי צרור קצוץ של כוסברה רבע צרור פטרוזיליה, 1ביצה , 1 תפו״א קטן מגורד, 2 סיבובי שמן, 1-2 שיני שום כתושות, מלח ,כף מרק עוף, מעט פלפל שחור, כפית וחצי כורכום, כף פפריקה בשמן, קורט כמון, מעט ראס אל חנות לקציצות, מעט תבלין משיה(לא חובה אם אין..) ,קורט אגוז מוסקט,קורט קינמון. לערבב הכל טוב טוב להכניס למקרר שעה לספיגת טעמים.
להכנת הרוטב:
בסיר רחב סוטאז לטגן 2 בצלים עד לשקיפות, להוסיף חצי כף סוכר חום בהיר דמררה, להוסיף 3 גבעולי סלרי ( מקולפים מסיבים), חתוכים גס, חצי גמבה אדומה חתוכה קוביות , רבע צרור פטרוזיליה קצוץ, לאדות הכל יחד כמה דקות, להוסיף 2 שיני שום שלמות. להתחיל לתבל : כף מרק עוף, מעט מלח, מעט פלפל לבן+ שחור, כפית וחצי כורכום, 3/4 כפית כמון, מעט ראס אל חנות לקציצות, קורט תבלין משיה, לערבב ולהוסיף את האפונה ( אפונה עדינה של סנפרוסט), להוסיף כוס מים רותחים מעורבבים עם 4-5 חוטי זעפרן), ועוד מים עד לכיסוי מעל גובה האפונה, לחכות לרתיחה, בזמן רתיחה לגלגל קציצות ולהוסיף לסיר, לאחר מכן להוסיף 2-3 תפוחי אדמה חתוכים קוביות בעדינות בין הקציצות. מעל תפוחי האדמה לפזר מעט מלח וכורכום טיפה עם היד.. לא לערבב ! להשקות מידי פעם את התפוחי אדמה מהצד ו״לנענע״ את הסיר
לבשל תחילה להבה בינונית גבוהה ולאחר מכן להנמיך להבה נמוכה . עד להצטמצמות רוב הנוזלים .

שתף

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שעשויים לעניין אותך