פריקסה / סיון אוחיון אברגיל

פריקסה – לחמניה אוורירית מטוגנת במילוי כל טוב❤

אין כמו ביס מפריקסה חם שיצא עכשיו מטיגון.. חלוםםם

מצרכים:
1 קילו קמח ( מנופה..)
2 כפות שמרים יבשים.
1 כף ערק ( מונע ספיחת שמן בבצק)
3.5 כפות סוכר
1 כף מלח
5 כפות שמן
3 כוסות מים פושרים
*(כוס זכוכית של הקפה שחור בלי ידית 200 מ״ל)
ניתן ללוש גם ביד או בקערת מיקסר
בקערה שופכים את הקמח, השמרים הסוכר, מערבבים טוב את כל החומרים היבשים, לאחר מכן לאט ובהדרגה מוסיפים את המים, השמן והמלח
לישה במיקסר בערך 7-8 דקות ( אם ביד מינימום -12-14 דק׳ לישה) עד לקבלת מרקם של בצק רך וגמיש( לא דביק!)
מתפיחים שעה בערך או עד להכפלת הנפח במקום חמים. לאחר ההתפחה הראשונה, ״מפילים״ את הבצק כלומר לשים אותו מעט להוצאת בועות אוויר
ונותנים לו עוד התפחה שניה (הפעם התפחה קצרה ) מתחילים לקרוץ לכדורים בינוניים ומכל כדור מרדדים ומגלגלים ללחמניה ומעצבים..ומניחים על נייר אפייה מקומח קלות , מכסים עם בד/ חיתול ומתפיחים תפיחה אחרונה והכי חשובה על נייר האפייה ! בערך 45-50 דקות . לגזור את הנייר אפייה לריבועים ולהרים את הלחמניה עם הנייר אפייה ישר לשמן החם, זה עוזר לשמור על הצורה לאחר התפיחה
בינתיים מחממים שמן עמוק!! שמים חתיכת גזר( עוזר לספוח את השמן) ולאחר מכן כשהשמן חם מניחים בעדינות את הפריקסה עם הנייר אפייה, מוציאים במלקחיים את הנייר אפייה,מטגנים עד שהצד מלמטה מזהיב ואז הופכים. ומוציאים לנייר סופג. המילוי לפריקסה: טונה, ביצה קשה, אריסה, קוביות תפוחי אדמה מתובלות , לימון כבוש, מלפפון חמוץ, זיתים, סלט ירקות…
הטיגון צריך להיות בשמן חם אך לא רותח, כל פעם לשחק עם הלהבה, אם רואים שמזהיב מהר מידי..להוריד לבינוני.. אך בשום אופן לא לטגן לאורך כל הטיגון בלהבה נמוכה אחרת סופגים המון שמן ..

לצפייה בסרטון הכנת הבצק:

https://m.facebook.com/groups/1582614008624742/permalink/2447209672165167/

לצפייה בסרטון הכנת הצורה:

https://m.facebook.com/groups/1582614008624742/permalink/2447447298808071/

 

 

שתף

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שעשויים לעניין אותך