אסאדו עם תפוחי אדמה, בטטות ובצלצלי שאלוט

נתח אסאדו שלם ( אם אפשר תבקשו מהקצב ללא עצם וכמה שפחות שומן) זהו נתח לבישול ארוך . ראשית : על הנתח מורחים: שמן זית בנדיבות , 8-9 שיני שום לחצות לחצי לעשות חריץ עם סכין ולהכניס בתוך הבשר, מלח גס, פלפל שחור גרוס , כמה גרגירי חרדל ( תבלין) 2 -3 כפות של סילאן . לעטוף את הנתח בנייר אפייה ומעל נייר כסף ולהכניס למקרר למנוחה כמה שעות לספיגת טעמים. ( עדיפות לילה) .

בסיר רוסטר המיועד לתנור – שמים מעט שמן , מטגנים 2 בצלים בינוניים חתוכים ל 4 , ממש טיגון קצר, מוסיפים 8-10 בצלצלי שאלוט מקולפים, מוסיפים את הנתח אסאדו / חתיכות אסאדו צורבים מ 2 הצדדים , מוסיפים 2 בטטות שטופות היטב ,חתוכות פלחים עבים , וכמה תפוחי אדמה קטנים עם הקליפה (לשטוף לפני עם מים וסבון) חצויים ל 2 , להןסיף 5 שיני שום ועוד ראש קטן של שום שלם לא מקולף( כמובן שטוף לפני) , מתבלים ב חצי כף כורכום , כף וקצת פפריקה, כפית כמון, מלח , מרק עוף , פלפל שחור גרוס, 6 גרגירי פלפל אנגלי , 1 עלה דפנה, תבלין תערובת לצלי , מעט טימין( לא חובה), 1 גבעול רוזמרין( אני מוסיפה אותו בשעה האחרונה בתנור לא מההתחלה) . מוסיפים מים רותחים עד גובה הבשר , מזלפים מעל הנתח כף סילאן + כף טריאקי ומעט קינמון . מבשלים כ 15 דקות לפתיחת טעמים ואז מעבירים את הסיר לתנור עם המכסה (שמים על הרשת) ל40 -30 דקות על 200 מעלות טורבו . לאחר מכן מורידים ל 170-180 מעלות כ 3 שעות . או עד שהאסאדו רך ממש ..כמובן מכוסה .. לבדוק עם מזלג

שתף

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שעשויים לעניין אותך

קוסקוס

קוסקוס מרוקאי בייתי – מתכון להכנת הסולת והכנת המרק כי אין כמו קוסקוס של הבית .. כשתכינו פעם אחת , לא תחזרו לעולם לקנות קוסקוס

פלחי תפוחי אדמה בתנור

תפוחי אדמה בתנור בלי קלות 💕תוספת לכל ארוחה 5-6 תפוחי אדמה בינוניים לבשל עם הקליפה במים עד לריכוך קל( שימו לב לא יותר מידי..) לאחר

עוגת שוקולד מדהימה כשרה לפסח❗

עוגת שוקולד מדהימה !!! כשרה לפסח 50 גר'  שוקולד מריר לשבור לקוביות לשים בקערה קטנה עם כף שמן ולהמיס במיקרו בפולסים . להניח בצד. בתוך