אסאדו עם תפוחי אדמה, בטטות ובצלצלי שאלוט
נתח אסאדו שלם ( אם אפשר תבקשו מהקצב ללא עצם וכמה שפחות שומן) זהו נתח לבישול ארוך . ראשית : על הנתח מורחים: שמן זית בנדיבות , 8-9 שיני שום לחצות לחצי לעשות חריץ עם סכין ולהכניס בתוך הבשר, מלח גס, פלפל שחור גרוס , כמה גרגירי חרדל ( תבלין) 2 -3 כפות של סילאן . לעטוף את הנתח בנייר אפייה ומעל נייר כסף ולהכניס למקרר למנוחה כמה שעות לספיגת טעמים. ( עדיפות לילה) .
בסיר רוסטר המיועד לתנור – שמים מעט שמן , מטגנים 2 בצלים בינוניים חתוכים ל 4 , ממש טיגון קצר, מוסיפים 8-10 בצלצלי שאלוט מקולפים, מוסיפים את הנתח אסאדו / חתיכות אסאדו צורבים מ 2 הצדדים , מוסיפים 2 בטטות שטופות היטב ,חתוכות פלחים עבים , וכמה תפוחי אדמה קטנים עם הקליפה (לשטוף לפני עם מים וסבון) חצויים ל 2 , להןסיף 5 שיני שום ועוד ראש קטן של שום שלם לא מקולף( כמובן שטוף לפני) , מתבלים ב חצי כף כורכום , כף וקצת פפריקה, כפית כמון, מלח , מרק עוף , פלפל שחור גרוס, 6 גרגירי פלפל אנגלי , 1 עלה דפנה, תבלין תערובת לצלי , מעט טימין( לא חובה), 1 גבעול רוזמרין( אני מוסיפה אותו בשעה האחרונה בתנור לא מההתחלה) . מוסיפים מים רותחים עד גובה הבשר , מזלפים מעל הנתח כף סילאן + כף טריאקי ומעט קינמון . מבשלים כ 15 דקות לפתיחת טעמים ואז מעבירים את הסיר לתנור עם המכסה (שמים על הרשת) ל40 -30 דקות על 200 מעלות טורבו . לאחר מכן מורידים ל 170-180 מעלות כ 3 שעות . או עד שהאסאדו רך ממש ..כמובן מכוסה .. לבדוק עם מזלג