פרגיות עם תפוחי אדמה/סיון אוחיון תבשילים ומאפים מבית אמא
מתחילים בבישול ממשיכים בתנור..
קילו פרגיות נקיות מגידים שומנים ..ושטופות .
4 תפו״א בינוניים חתוכים לפלחים .
בסיר נמוך לטגן 2 בצלים חתוכים ירח עם כף סוכר חום בהירעד שקיפות להוסיף חצי גמבה אדומה חתוכה לרצועות ולהמשיך לטגן.
להוסיף 1/4 צרור פטרוזילה/כוסברה
להוסיף את הפרגיות ולאדות. להוסיף בינהם פלחי תפוא . לתבל בכף מרק עוף , כפית כורכום , קורט פלפל שחור+ לבן, מעט מלח ,כפית תבלין פרגיות של פרג, קורט **כמון , כף טריאקי , כף וחצי סילאן , מעט ** פפריקה מהולה בשמן . לשים מים רותחים מעל גובה הפרגיות. לטעום אם צריך להוסיף מלח , מוסיפים מעט. לערבב ממש מעט ורק בשלב הזה. לבשל להבה בינונית גבוהה עד שהנוזלים מצטמצמים קצת .
בינתיים לחמם תנור 200 מעלות טורבו
להכניס את הסיר מכוסה .. (עם מכסה המיועד לתנור! )לא חובה אפשר להמשיך רק בבישול על אש נמוכה..