פטריות פורטבלו ממולאות בבשר טחון ותפו"א

פטריות פורטבלו ממולאות בבשר טחון ותפו״א במעטפת בצק עלים עם רוטב פטריות/סיון אוחיון.

מנה חגיגית ומיוחדת שתקבלו עליה המוןןן מחמאות❤

✅במחבת עם מעט שמן מטגנים 1 בצל קצוץ
גמבה קטנה קצוצה קוביות .
1/2 קילו בשר טחון בקר מעורב
כוסברה ופטרוזיליה קצוצים
2 שיני שום כתוש
✅מוסיפים תבלינים: מלח, מרק עוף, פלפל לבן+ שחור, פפריקה, כורכום, מעט כמון, ראס אל חנות, מעט אגוז מוסקט ומעט קינמון.(ניתן להוסיף לטיגון גם צנוברים) מטגנים עד לאידוי ובישול הבשר- לא לייבש.
✅בסיר נפרד מרתיחים 2 תפוחי אדמה גדולים ומרסקים לפירה .
✅מטגנים בצל 1 עד להזהבה קלה, מוסיפים לבצל מעט כורכום, מלח, פלפל שחור.
✅מערבבים את הבצל המטוגן עם הפירה.
✅ לוקחים פטריות פורטבלו גדולות וחותכים להן את ״הרגל״ ומגרדים מעט בעדינות בפנים כדי שיהיה מקום למילוי .(ראו תמונה)
✅ ממלאים את הפטריות בשכבת פירה ומעל שכבת בשר טחון. ומעל עוד כף פירה .
✅לוקחים ריבוע של בצק עלים שמים מעליו את הפטרייה הממולאת חותכים רצועות מסביב (כמו בתמונה) וסוגרים את הרצועות מלמעלה
✅הופכים על נייר אפייה מעט משומן, מורחים ביצה וסומסום ואופים בתנור מחומם על 180 מעלות טורבו . בערך 30 דקות או עד הזהבה.

רוטב פטריות למאפים/ סיון אוחיון אברגיל
מטגנת בצל אחד קטן קצוץ , 8-9 פטריות (חצי שמפניון חצי פורטבלו ), אפשר גם חצי גמבה קצוצה .. מאדה את הפטריות עם הגמבה, מוסיפה כוסברה / פטרוזיליה קצוצה, אני שמה את האבקה להכנת רוטב פטריות (של אוסם), שקית שלמה מוסיפה פלפל שחור טיפה מלח וקורט כורכום.
מוסיפה 4 כוסות מים רותחים (מידת כוס חד״פ קר)מבשלת כמה דקות ואז מוסיפה כף/2 כפות של קורנפלור מעורבבות עם חצי כוס מים מהברז לא חמים , להוסיף בהדרגה ולערבב לפי מידת הצורך של הסמיכות.

שתף

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שעשויים לעניין אותך