פטריות פורטבלו ממולאות בבשר טחון ותפו״א במעטפת בצק עלים עם רוטב פטריות/סיון אוחיון.
מנה חגיגית ומיוחדת שתקבלו עליה המוןןן מחמאות❤
✅במחבת עם מעט שמן מטגנים 1 בצל קצוץ
גמבה קטנה קצוצה קוביות .
1/2 קילו בשר טחון בקר מעורב
כוסברה ופטרוזיליה קצוצים
2 שיני שום כתוש
✅מוסיפים תבלינים: מלח, מרק עוף, פלפל לבן+ שחור, פפריקה, כורכום, מעט כמון, ראס אל חנות, מעט אגוז מוסקט ומעט קינמון.(ניתן להוסיף לטיגון גם צנוברים) מטגנים עד לאידוי ובישול הבשר- לא לייבש.
✅בסיר נפרד מרתיחים 2 תפוחי אדמה גדולים ומרסקים לפירה .
✅מטגנים בצל 1 עד להזהבה קלה, מוסיפים לבצל מעט כורכום, מלח, פלפל שחור.
✅מערבבים את הבצל המטוגן עם הפירה.
✅ לוקחים פטריות פורטבלו גדולות וחותכים להן את ״הרגל״ ומגרדים מעט בעדינות בפנים כדי שיהיה מקום למילוי .(ראו תמונה)
✅ ממלאים את הפטריות בשכבת פירה ומעל שכבת בשר טחון. ומעל עוד כף פירה .
✅לוקחים ריבוע של בצק עלים שמים מעליו את הפטרייה הממולאת חותכים רצועות מסביב (כמו בתמונה) וסוגרים את הרצועות מלמעלה
✅הופכים על נייר אפייה מעט משומן, מורחים ביצה וסומסום ואופים בתנור מחומם על 180 מעלות טורבו . בערך 30 דקות או עד הזהבה.
רוטב פטריות למאפים/ סיון אוחיון אברגיל
מטגנת בצל אחד קטן קצוץ , 8-9 פטריות (חצי שמפניון חצי פורטבלו ), אפשר גם חצי גמבה קצוצה .. מאדה את הפטריות עם הגמבה, מוסיפה כוסברה / פטרוזיליה קצוצה, אני שמה את האבקה להכנת רוטב פטריות (של אוסם), שקית שלמה מוסיפה פלפל שחור טיפה מלח וקורט כורכום.
מוסיפה 4 כוסות מים רותחים (מידת כוס חד״פ קר)מבשלת כמה דקות ואז מוסיפה כף/2 כפות של קורנפלור מעורבבות עם חצי כוס מים מהברז לא חמים , להוסיף בהדרגה ולערבב לפי מידת הצורך של הסמיכות.