עוף עם בישבש – שומר ואפונה

עוף עם בישבש-שומר ואפונה/סיון אוחיון אברגיל

*בסיר לטגן 2 בצל חתוך גס, יחד עם חצי כף סוכר חום עד לשקיפות.(לא חובה..הסוכר חום עדין בטעמו ולא מתוק ומקרמל ונותן צבע יפה לתבשיל)
*להוסיף 3-4 שומר חתוך לפלחים ו 4 גבעולי סלרי (מקולפים מסיבים) חתוכים גס יחד עם העלים.
*לאדות הכל היטב כמה דקות. לאחר מכן להוסיף לטיגון עופות ולהזהיב מ 2 הצדדים במשך כמה דקות.
*לאחר הזהבה של הכל להוסיף 5 שיני שום (2 קצוצות 3 שלמות.)
*להתחיל לתבל : כף מרק עוף ,מלח, פלפל לבן+ שחור, כורכום, מעט כמון , קורט פפריקה וקורט ראס אלחנות ( לא חובה) .
*להוסיף את האפונה לערבב ערבוב קל ולהוסיף מים רותחים מעל גובה העופות . לבשל תחילה על להבה בינונית גבוהה ולאחר מכן להנמיך להבה עד להצטמצמות הנוזלים ושהעוף רך רך ( תבדקו עם מזלג) .באמצע הבישול להוסיף כוסברה קצוצה מעל הכל . מעדןןןן

שתף

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שעשויים לעניין אותך