עוף עם בישבש-שומר ואפונה/סיון אוחיון אברגיל
*בסיר לטגן 2 בצל חתוך גס, יחד עם חצי כף סוכר חום עד לשקיפות.(לא חובה..הסוכר חום עדין בטעמו ולא מתוק ומקרמל ונותן צבע יפה לתבשיל)
*להוסיף 3-4 שומר חתוך לפלחים ו 4 גבעולי סלרי (מקולפים מסיבים) חתוכים גס יחד עם העלים.
*לאדות הכל היטב כמה דקות. לאחר מכן להוסיף לטיגון עופות ולהזהיב מ 2 הצדדים במשך כמה דקות.
*לאחר הזהבה של הכל להוסיף 5 שיני שום (2 קצוצות 3 שלמות.)
*להתחיל לתבל : כף מרק עוף ,מלח, פלפל לבן+ שחור, כורכום, מעט כמון , קורט פפריקה וקורט ראס אלחנות ( לא חובה) .
*להוסיף את האפונה לערבב ערבוב קל ולהוסיף מים רותחים מעל גובה העופות . לבשל תחילה על להבה בינונית גבוהה ולאחר מכן להנמיך להבה עד להצטמצמות הנוזלים ושהעוף רך רך ( תבדקו עם מזלג) .באמצע הבישול להוסיף כוסברה קצוצה מעל הכל . מעדןןןן
תגובה אחת
אמללה מעדדן!!
את אלופה!