עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית/סיון אוחיון אברגיל
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
כל המתכון בכוס חד"פ חמה או כוס מדידה 240 מ"ל.
5 ביצים xl
3/4 כוס שוקולית
2 כפות קקאו
1 כפית ורבע נס קפה
1 1/2 כוס סוכר
1 סוכר וניל
2 ורבע כוסות קמח תופח**( מנופה, חשוב מאוד)
1 כוס שמן
1 אבקת אפיה (כן בנוסף זו לא טעות..)
1/2 מיכל שמנת מתוקה (לפרווה:שמנת צמחית)
1/4 + 1 כוס מים רותחים* (מהתמי 4)
אופן ההכנה:
1.להפריד ביצים לחלבונים וחלמונים. (קטן עליכם..)
במיקסר,את החלבונים להתחיל להקציף במהירות גבוהה ולהוסיף בהדרגה את הסוכר והסוכר וניל.
2.להקציף כמה דקות עד לקצף לבן תפוח ויציב, לא קצף קשה מידי ! .. כי אז העוגה תצא יבשה..
3.כעת מורידים למהירות הכי הכי נמוכה במיקסר ומוסיפים את שאר המצרכים, שימו לב תוסיפו בדיוק לפי הסדר הרשום: חלמונים ,שמן בזרם דק ,קקאו+ שוקולית+ נס קפה, שמנת מתוקה, ומים רותחים, אבקת אפייה ובסוף להוסיף את הקמח בהדרגה. לערבל עד להטמעות החומרים לא יותר מידי!! להוציא ולאחד עוד קצת בתנועות קיפול עם הלקקן (בזהירות לא לשבור את הקצף)עד לתערובת חלקה ואחידה!
4.לשמן מעט בספריי שמן תבנית מרובעת שתהיה גבוהה. או סיר פלא ..
5.להכניס לתנור שחומם מראש 175 ** מעלות
55-60 דק׳ או* עד שקיסם יוצא נקי זמן האפייה משתנה בין סוגי התבניות..(אצלי בתנור אפייה בול שעה בתבנית המרובעת)
6. להוציא לקרר 5-7 דקות ולהכין מעל גנאש שוקולד:
1/2 מיכל שמנת מתוקה(לפרווה שמנת צמחית) וחפיסת שוקולד מריר, להמיס במיקרו בפולסים קצרים.
בהצלחה🌹סיון – עוגה אליפות שאין אחד שלא יבקש מכם את המתכון.. מבטיחה !!!
20 תגובות
מתאים לתבנית 24?
היי רותי אפשר כן, היא יוצאת גבוהה מאוד
כן אפשר, היא יוצאת גבוהה מאוד ב 24
היי סיוון מה גודל התבנית המרובעת???
היי ירדן ,כמו התבנית החד"פ הבינונית
סיוני ❤❤❤❤
האם היא לא מתאימה לתבנית הגדולה של הח"פ ?
רק לבינונית?
היי אהובה כן רק לבינונית גודל a4
יש באתר מתכון לתבנית הענקית גם
היי ,איפה ניתן למצוא את המתכון של העוגת שוקולד הענקית
הי סיון, נראה מצויין!
האם ניתן להשתמש בקמח רגיל ולהוסיף יותר אבקת אפיה?
היי יקירה
אם אין קמח תופח, לשים קמח רגיל + אבקת אפייה
על כול כוס קמח רגיל- כפית אבקת אפייה
היי
מה עושים עם העוגה בסיום האפייה? להשאיר להתקרר בתנור או להתקרר בחוץ?
להוציא אותה מהתנור בסיום האפייה על השיש ולתת לה להתקרר מעט לפני חילוץ מהתבנית
היי סיון את באיזה כוס את משתמשת חד פעמי חם או קר?
כוס חדפ חם או כוס מדידה = 240 מל
לביצים בגדול l כמה אצטרך?
ולביצים גודל m כמה אצטרך?
היי סיון,
כמה זמן אפשר לשמור במקרר בימים חמים?
חצי שמנת מתוקה הכוונה למיכל גדול? או חצי מהמיכל הקטן?
חצי מהמיכל הקטן
כלומר 125 מל
מתכון מעולה אין עליך והגירסה פרווה עוד יותר את אלופה כל מתכון בול תודה רבא לך הרבה כוח ובריאות👍👑🙅
תודה רבה אהובה ❤תבורכי