עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית

עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית/סיון אוחיון אברגיל
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
כל המתכון בכוס חד"פ חמה או כוס מדידה 240 מ"ל.

5 ביצים xl
3/4 כוס שוקולית
2 כפות  קקאו
1 כפית ורבע נס קפה
1  1/2 כוס סוכר
1  סוכר וניל
2 ורבע כוסות קמח תופח**( מנופה, חשוב מאוד)
1 כוס שמן
1 אבקת אפיה (כן בנוסף זו לא טעות..)
1/2 מיכל שמנת מתוקה (לפרווה:שמנת צמחית)
1/4 + 1   כוס מים רותחים* (מהתמי 4)

אופן ההכנה:
1.להפריד ביצים לחלבונים וחלמונים. (קטן עליכם..)
במיקסר,את החלבונים להתחיל להקציף במהירות גבוהה ולהוסיף בהדרגה את הסוכר והסוכר וניל.
2.להקציף כמה דקות עד לקצף לבן תפוח ויציב, לא קצף קשה מידי ! .. כי אז העוגה תצא יבשה..
3.כעת מורידים למהירות הכי הכי נמוכה במיקסר ומוסיפים את שאר המצרכים, שימו לב תוסיפו בדיוק לפי הסדר הרשום:  חלמונים ,שמן בזרם דק ,קקאו+ שוקולית+ נס קפה, שמנת מתוקה, ומים רותחים, אבקת אפייה ובסוף להוסיף את הקמח בהדרגה. לערבל עד להטמעות החומרים לא יותר מידי!! להוציא ולאחד עוד קצת בתנועות קיפול עם הלקקן  (בזהירות לא לשבור את הקצף)עד לתערובת חלקה ואחידה!
4.לשמן מעט בספריי שמן תבנית מרובעת שתהיה גבוהה. או סיר פלא ..
5.להכניס לתנור שחומם מראש 175 ** מעלות
55-60 דק׳ או* עד שקיסם יוצא נקי  זמן האפייה משתנה בין סוגי התבניות..(אצלי בתנור אפייה בול שעה בתבנית המרובעת)
6. להוציא לקרר 5-7 דקות ולהכין מעל גנאש שוקולד:
1/2 מיכל שמנת מתוקה(לפרווה שמנת צמחית) וחפיסת שוקולד מריר, להמיס במיקרו בפולסים קצרים.
בהצלחה🌹סיון – עוגה אליפות שאין אחד שלא יבקש מכם את המתכון.. מבטיחה !!!

שתף

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

20 תגובות

  1. מתכון מעולה אין עליך והגירסה פרווה עוד יותר את אלופה כל מתכון בול תודה רבא לך הרבה כוח ובריאות👍👑🙅

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שעשויים לעניין אותך