מוח חריף עם חומוס גרגירים /סיון אוחיון אברגיל
חצי קילו -קילו מוח , להרתיח בסיר עמוק עם מים מעט כורכום , 1 עלה דפנה , מלח ו2 כפות חומץ , בערך- 20-דקות . להוציא ולשמור במקרר ( שיהיה קל לנקות ולחתוך..) או להעביר לקערת מים עם קרח .
לאחר הקירור מוציאים ומנקים בעדינות
עם סכין קטנה חדה את הקרום והגידים),לנקות היטב ובעדינות. וחותכים לחתיכות בגודל הרצוי. כדאי לחתוך לחתיכות קטנות יחסית
*חומוס גרגירים להשרות לילה לפני .לשטוף לסנן ולהרתיח מעט. (או חומוס קפוא/ שימורים לבחירתכם).
בסיר רחב ונמוך , ניצוק שמן, נטגן 10-15 שיני שום שלמות , נוסיף 2 פלפלים אדומים חתוכים( גמבות), 2 פלפלים ירוקים, 3/4 פלפל אדום יבש חריף/ או מתוק .
צרור כוסברה קצוצה, כף וחצי פפריקה מתוקה, כפית כורכום, מלח, פלפל שחור+לבן, כפית מרק עוף, כמון, נערבב נוסיף את החומוס ונוסיף מים עד גובה הירקות ונבשל תחילה את הרוטב.
לאחר מכן נוסיף את החתיכות מוח, ניקח 1/2 כוס שמן מהולה עם קצת פפריקה מתוקה וקצת חריפה נמזוג מעל המוח, לנענע את הסיר לבשל עוד -25 20 דקות בערך. לקראת הסוף לעטר בעוד קצת כוסברה ,לסחוט לקראת הסוף מיץ מחצי לימון.