מוח חריף עם חומוס גרגירים

מוח חריף עם חומוס גרגירים /סיון אוחיון אברגיל

חצי קילו -קילו מוח , להרתיח בסיר עמוק עם מים מעט כורכום , 1 עלה דפנה , מלח ו2 כפות חומץ , בערך- 20-דקות . להוציא ולשמור במקרר ( שיהיה קל לנקות ולחתוך..) או להעביר לקערת מים עם קרח .
לאחר הקירור מוציאים ומנקים בעדינות
עם סכין קטנה חדה את הקרום והגידים),לנקות היטב ובעדינות. וחותכים לחתיכות בגודל הרצוי. כדאי לחתוך לחתיכות קטנות יחסית
*חומוס גרגירים להשרות לילה לפני .לשטוף לסנן ולהרתיח מעט. (או חומוס קפוא/ שימורים לבחירתכם).
בסיר רחב ונמוך , ניצוק שמן, נטגן 10-15 שיני שום שלמות , נוסיף 2 פלפלים אדומים חתוכים( גמבות), 2 פלפלים ירוקים, 3/4 פלפל אדום יבש חריף/ או מתוק .

צרור כוסברה קצוצה, כף וחצי פפריקה מתוקה, כפית כורכום, מלח, פלפל שחור+לבן, כפית מרק עוף, כמון, נערבב נוסיף את החומוס ונוסיף מים עד גובה הירקות ונבשל תחילה את הרוטב.

לאחר מכן נוסיף את החתיכות מוח, ניקח 1/2 כוס שמן מהולה עם קצת פפריקה מתוקה וקצת חריפה נמזוג מעל המוח, לנענע את הסיר לבשל עוד -25 20 דקות בערך. לקראת הסוף לעטר בעוד קצת כוסברה ,לסחוט לקראת הסוף מיץ מחצי לימון. 

שתף

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שעשויים לעניין אותך

קוסקוס

קוסקוס מרוקאי בייתי – מתכון להכנת הסולת והכנת המרק כי אין כמו קוסקוס של הבית .. כשתכינו פעם אחת , לא תחזרו לעולם לקנות קוסקוס

פלחי תפוחי אדמה בתנור

תפוחי אדמה בתנור בלי קלות 💕תוספת לכל ארוחה 5-6 תפוחי אדמה בינוניים לבשל עם הקליפה במים עד לריכוך קל( שימו לב לא יותר מידי..) לאחר

עוגת שוקולד מדהימה כשרה לפסח❗

עוגת שוקולד מדהימה !!! כשרה לפסח 50 גר'  שוקולד מריר לשבור לקוביות לשים בקערה קטנה עם כף שמן ולהמיס במיקרו בפולסים . להניח בצד. בתוך